Hyppää sisältöön

Sotavaltion rakennustoiminta maakunnassa 1930–1940-luvuilla -luento ke 11.3.

Savonlinnan maakuntamuseolla käynnistyy tänä keväänä kolmivuotinen inventointihanke sotavaltion rakennuksista ja rakenteista Etelä-Savon maakunnan alueella.

Inventoinnin kohteena on Puolustusministeriön alaisten organisaatioiden ja urakoitsijoiden rakennustoiminta 1930–1940-luvuilla. Tyypillisiä kohteita ovat majoitus-, kasarmi- ja varuskunta-alueet, lentokentät, sotavankileirit, varikot sekä varastot. Inventointi kattaa valmistuneet, keskeneräiset sekä puretut rakennukset ja rakenteet.

Inventointikohteessa on siis oltava pystyssä rakennus/rakenne tai sen jäänteet. Myös valokuva tai luotettava arkisto-, kirjallisuus- tai muistitieto paikalla olleesta – mutta täysin hävinneestä – rakenne- tai rakennuskannasta riittää, jotta kohde voidaan ottaa inventoinnin piiriin. Esim. telttamajoitus ei kuitenkaan kuulu inventoinnin piirin ja samoin Salpalinjan linnoituslaitteet on rajattu inventoinnin ulkopuolelle.

Keskiviikkona 11.3. klo 17.30 pidettävällä yleisöluennolla esitellään tähän mennessä kerättyä aineistoa ja kerätään lisää tietoa kuulijoilta. Luento järjestetään Savonlinnan maakuntamuseon väliaikaistiloissa Nälkälinnanmäellä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!

Kuva: Puolustushallinnon rakennuslaitos Keskusyksikön piirustusarkisto.

Tiedustelut:
maakuntamuseotutkija Jorma Hytönen
044 417 4463
jorma.hytonen@savonlinna.fi