Hyppää sisältöön

Suorat lennot Keski-Euroopasta Savonlinnaan jatkuvat tulevana kesänä

Savonlinnan kaupunki on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen charter-lennoista eurooppalaisen matkanjärjestäjän Voigt Travelin kanssa. Charter-lentoja Rotterdamista Savonlinnaan on ensi kesänä 13.

Yhteistyösopimus Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa ensimmäisistä charter-lennoista tehtiin vuosi sitten. Kesäkuussa 2023 lennettiin ensimmäiset kolmiolennot välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi. Tulevana kesänä kolmiolentoja reitillä on siis yhteensä 13. Lennot ovat kesä-syyskuussa. Kaupungin panostus yhteismarkkinointiin on tänä vuonna 40 000 euroa.

Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyötä Visit Finlandin kanssa matkailumarkkinoinnissa Keski-Eurooppaan vuodesta 2015 lukien. Kansainvälisten matkailijoiden määrä oli vahvassa kasvussa ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa. Ennen pandemiaa yli 30 000 yöpymisvuorokautta tuli saksankielisen Euroopan alueelta ja Benelux maista. Suomen ja Venäjän rajan sulkeuduttua venäläisiltä matkailijoilta, Savonlinna on menettänyt matkailijoita vuosittain noin 100 000.

– Vuodesta 2015 aloitettu markkinointi Keski-Eurooppaan on asteittain lisäämässä matkailijoiden määrää sieltä. Suorat lennot Keski-Euroopasta luovat lisää edellytyksiä matkailun ympärivuotistamiselle, matkailun monipuolisemmalle kansainvälistymiselle sekä myös uusien investointien käynnistymiselle. Tavoitteena on volyymien kasvu ja lopulta saada ympärivuotiset suorat lentoyhteydet Keski-Eurooppaan ja yhteistyökuvioita haetaan jo myös Etelä-Eurooppaan, jossa kesät ovat käymässä sietämättömän kuumiksi, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Yhteistyön jatkuminen hollantilaisen Voigt Travelin (osa Stena Line Groupia) kanssa avaa uusia mahdollisuuksia kansainvälisen matkailun kehittämiseen Saimaan alueella.

Alankomaiden suurin Pohjoismaisten lomamatkojen järjestäjä, Voigt Travel, jatkaa kolmiolentoja välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi kesäkuussa 2024. Tulevien vuosien tavoitteena on kasvattaa lentojen määrää ja yhteistyösopimukseen on neuvoteltu mahdolliset optiot vuosille 2025 ja 2026. Kaupungin osuus tilauslentoyhteistyöstä tänä vuonna on 40 000 euroa. Visit Finland tulee myös panostamaan merkittävästi markkinointiyhteistyöhön Savonlinnan kaupungin lisäksi.

– Matkailijavirran palauttaminen ja kasvattaminen Keski-Euroopasta on tärkeää Suomen ja Savonlinnan matkailulle, erityisesti kun otetaan huomioon Venäjän rajan sulkeutuminen. Suorien lentojen lisääminen ja yhteistyö Voigt Travelin kaltaisten kumppaneiden kanssa tukee matkailun ympärivuotistamista. Läntisessä Euroopassa pääosa lomamatkoista ajoittuu touko-syyskuun väliin, joten yhteys tuo toivottua pidennystä myös sesonkiin, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari kommentoi.

Voigt Travel on Alankomaiden markkinajohtaja Pohjoismaihin kohdistuvien lomien myyjänä. 2022 ruotsalainen Stena Line Travel Group AB osti Voigt Travelin. Yhtiö on pohjoismaisten lomien markkinajohtaja Hollannissa palvelemalla 50 000 matkustajaa vuosittain, yli 50 miljoonan euron vuosiliikevaihdolla.