Hyppää sisältöön

Suorat lennot Savonlinnan ja Frankfurtin välille

Savonlinnan kaupunki on neuvotellut yhteistyösopimuksen charter-lennoista eurooppalaisen matkanjärjestäjä Zonista GmbH ja Business Finlandin kanssa. Charter-lentoyhteydet alkavat Savonlinnan ja Frankfurtin välillä neljällä lennolla elo- ja syyskuussa 2023. Aiesopimus lennoista tehtiin jo tammikuussa 2020. Koronan vuoksi lopullinen sopimus päästiin tekemään vasta nyt.

Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyötä Visit Finlandin kanssa matkailumarkkinoinnissa Keski-Eurooppaan vuodesta 2015 lukien. Kansainvälisten matkailijoiden määrä oli vahvassa kasvussa ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa. Ennen pandemiaa yli 30 000 yöpymisvuorokautta tuli saksankielisen Euroopan alueelta ja Benelux maista. Suomen valtion suljettua rajan venäläisiltä matkailijoilta, on Savonlinna menettänyt venäläisiä matkailijoita vuosittain noin 100 000.

– Yhteistyö Zonistan kanssa on merkittävä edistysaskel koko Saimaan alueen matkailun vahvistamiseksi ja Savonlinnan saavutettavuuden parantamiseksi. Suomen valtion suljettua rajan venäläisiltä matkailijoilta, on Savonlinnan lentokenttä avaintekijä Savonlinnan matkailun kansainvälistämiseksi, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Savonlinnan kaupunki teki yhteistyösopimuksen Savonlinnan ja Rotterdamin välisistä charter-lennoista eurooppalaisen matkanjärjestäjän Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa jo tämän vuoden tammikuussa. Charter-lennot Savonlinnan ja Rotterdamin välillä alkavat kesäkuussa kolmella lennolla.

– Savonlinna on vuosittain tehtävien tutkimustenkin perusteella yksi maan vetovoimaisimmista matkailualueista, ja kaupungissamme on vireillä noin sadan miljoonan euron matkailuinvestointihankkeet. Näistä esimerkkeinä mainittakoon Casino Tower -tornihotellihanke, liikemies Yrjö Laakkosen matkailuinvestointi Oraviin, liikemies Kyösti Kakkosen Rauhalinna-investointi ja Retretin taideluolaston investointi. Avattava charter-lentoyhteys tuo uuden asiakasryhmän näille investointikohteille sekä pidentää sesonkikautta, toteaa Laine.

Matkanjärjestäjä Zonista GmbH aloittaa lennot välillä Frankfurt – Savonlinna elokuussa 2023. Lennot lennetään Lufthansa (Eurowings Discover) -lentoyhtiön Airbus A320/200 lentokoneella. Yhteistyösopimuksessa on optio vuosille 2024 ja 2025. Kaupungin osuus markkinointiyhteistyöstä on 100 000 euroa.

– Suorat tilauslennot eurooppalaisista suurkaupungeista Järvi-Suomeen ovat merkittävä askel kohti tavoitettamme kasvattaa kansainvälistä matkailua ympärivuotisesti kaikkialla Suomessa. Charter-lennot ja valmiit matkapaketit ja reittiehdotukset madaltavat kynnystä tulla tutustumaan myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin, jotka kiinnostavat nyt suuresti jo ”kaiken” nähneitä matkailijoita,  kommentoi Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.

Zonista GmbH toteuttaa täyden palvelun ryhmä-, yksilö-, aktiivi- ja perhematkoja Pohjoismaihin. Suomessa yhtiö tekee tilauslentoja Lappiin. Zonista GmbH yhteistyökumppanina charter-lennoilla on Lufthansa. Frankfurtin lentokenttä on Saksan suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin lentokenttä. Se palvelee noin 54 miljoonaa matkustajaa vuodessa.