Hyppää sisältöön

Taikkariviikot – Taidelukion tapahtumia tammi-helmikuussa

Savonlinnan Taidelukion perinteistä tapahtumaa, Taikkariviikkoja, vietetään  tammi-helmikuussa. Taikkari esittelee toimintaansa näyttelyin ja konsertein.

Kuvataidelukio

Kuvataidelukion abiturienttien päättötyönäyttely on avoinna koulumme Galleria Eteisessä 20.1.-20.3. Tämän vuoden teema on ROCK. Näyttelyn työt ovat valmistuneet kuvataidelinjan eri suuntautumisvaihtoehtojen kursseilla: graafinen muotoilu ja tila, mediailmaisu, sovellettu kuvataide ja yleinen kuvataide. Mukana on monipuolinen kirjo eri tekniikoita mm. akryyli- ja akvarellimaalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa, valokuvia, veistoksia, videoteoksia sekä installaatioita. Näyttelyn teokset edustavat tyyliltään ja näkökulmiltaan persoonallisia lähestymistapoja ROCK-teemaan.

Näyttelyn yhteydessä jaettava Taikkarin dukaattipalkinto on vuonna 2005 perustettu taidepalkinto. Palkinnon saajan valitsee päättötöiden joukosta Taidelukion kutsuma koulun ulkopuolinen kuvataiteen tai muun visuaalisen kulttuurin ammattilainen. Tänä vuonna valinnan tekee pitkän linjan taidekasvattaja ja -vaikuttaja rehtori emerita Riitta Moisander.

ROCK, kuvataidelukion päättötyönäyttely 20.1.- 20.3.2020
Savonlinnan Taidelukio, Galleria Eteinen, Sotilaspojankatu 3.
Avoinna koulupäivinä klo 8-17.

Musiikkilukio

Promenadikonsertissa ti 4.2. alk. klo 18.00 kuullaan laaja kattaus musiikkilinjan opiskelijoiden esityksiä monessa eri tyylissä ja tunnelmassa, pääosin akustisesti esitettynä. Konsertin alkupuolella esiintyy solisteja ja klassisten instrumenttien taitajia, ja kuullaan mm. maistiainen Taikkarin teatterin kevään musiikkinäytelmästä Nenä. Tämän jälkeen lavalle nousevat Taikkarin kuorot: Taikkarin suuri, lähes 100-henkinen kuoro, joka esittää mm. katkelmia elokuvasta La La Land, sekä pienemmät kuorokokoonpanot, kuten kamarikuoro ja abiturienttien kuoro. Kuorojen osuuden jälkeen ooppera- ja musiikkiteatterilinjan opiskelijat esittävät juonellisen kokonaisuuden, joka sisältää musiikkia Disney-elokuvista.

Ilta jatkuu kansanmusiikin ja jazzin parissa, kun esiintymisvuoron saa Taikkarin maineikas kansanmusiikkiyhtye TaKaMus, ykkösten kansanmusiikkibändi, irkkubändi ja jazzbändi. Konsertti jatkuu myöhäisillan lauluklubilla, jossa loistamaan pääsevät laulusolistit ja eri vuosikurssien poplauluryhmät. Promenadikonsertin hengen mukaisesti yleisö saa poistua salista kappaleiden vaihtuessa ja saapua takaisin esitysten välissä. Kahvio palvelee aina iltayhdeksään saakka.

Promenadikonsertti Melartin-salissa ti 4.2. klo 18.00. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.
Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto, Sotilaspojankatu 3.

Kevari eli kevyen musiikin konsertti pe 7.2. klo 19 huipentaa Taikkariviikot tuomalla Savonlinnasalin lavalle kymmeniä taikkarilaisten bändejä. Konsertin alkupuoli on varattu opettajien ohjaamille vuosikurssibändeille, ja väliajan jälkeen lavalle nousevat lukuisat opiskelijoiden omat yhtyeet, joista suuri osa on koottu juuri Kevaria varten. Illan aikana kuullaan rockia, poppia, progea ja raskaampaakin musiikkia sekä mm. jo perinteeksi muodostunut Abishow.
Kevari, kevyen musiikin konsertti Savonlinnasalissa pe 7.2. klo 19.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.
Kylpylaitoksentie 4.

Infotilaisuus kuvataide- ja musiikkilukiosta kiinnostuneille

Infotilaisuus Taidelukioon pyrkiville 5.2. 2020 klo 18 Taidelukion juhlasalissa: tietoa kuvataide- ja musiikkilukion opinnoista ja opiskelemaan hakemisesta. Osoite: Sotilaspojankatu 3, Savonlinna

Lisätietoja:

taidelukio.fi
Instagram: @taikkarinkuvis @taikkarinmusa