Hyppää sisältöön

Tallisaaren Mustan pässin lakitusperinne jatkui tänäkin vuonna

Koronarajoitusten takia Mustan pässin lakitusta ei voitu toteuttaa tänä vuonna suurena yleisötapahtumana, kuten perinteeseen kuuluisi. Pässi käytiin lakittamassa Taidelukion ja Xamkin opiskelijoiden yhteistyönä pienimuotoisessa tilaisuudessa jo keskiviikkona 28.4.2021.

Vuonna 2018 Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Savonlinnan kampusjärjestö toivoi paikallisten kansalaisvaikuttajien kanssa, että Savonlinnan Taidelukio jatkaisi Tallisaaren Mustan pässin lakitusperinnettä tulevaisuudessa.

– Savonlinnan Taidelukiossa ja sen opiskelijakunnassa tämä pyyntö otettiin ilolla vastaan. Siitä huokui vahva arvostus Savonlinnan Taidelukiota kohtaan, joka on muuten maan vanhin lukiokoulutuksessa erityistehtävän saanut lukio. Ja tämä lakitusperinne tulee jatkumaan katkeamattomana, kertoo Taidelukion rehtori Reima Härkönen.

Alusta lähtien rehtorille ja muille taidelukiolaisille oli selvää, että tämän tapahtuman myötä pyritään aktivoimaan savonlinnalaista opiskelijakulttuuria. Tapahtumaan pyydettiin mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan opiskelijayhdistys SOHVA ry. Yhdistyksen edustajat ovatkin olleet lakitustapahtumissa mukana tasavertaisina kumppaneina nyt kolmatta vuotta.

– Tänä vuonna lakitukseen saatiin edustus myös savonlinnalaisista insinööriopiskelijoista, SAIO ry:stä. Tämä kuvastaa hyvin Xamkin Savonlinnan kampuksen vahvistumista, kasvaahan se parin seuraavan vuoden aikana n. 1400 opiskelijan kampukseksi uusien koulutusohjelmien myötä, Härkönen jatkaa.

Tallisaaren Mustan pässin lakitus suoritettiin pienimuotoisessa tilaisuudessa, jo hiukan etukäteen 28.4.2021. Tapahtuma taltioitiin, jotta tapahtuma voitaisiin tallenteen muodossa jakaa savonlinnalaiselle yleisölle sekä Savonlinnan ystäville.

Mustan pässin lakitusvideolla esiintyvät Savonlinnan Taidelukiosta rehtori Reima Härkönen sekä opiskelijat Alisa, Iida ja Sara. Xamkin opiskelijayhdistyksiä edustavat Arttu, Isto ja Juhana. Videon taltiointi ja editointi tapahtui Taidelukion kuvataideopettaja Katriina Kaijan ja opiskelija Vilin toimesta. Tallenne: https://youtu.be/XQ8xnMeSlh8

Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Taidelukio ja Taidelukion opiskelijakunta sekä Xamkin opiskelijayhdistykset toivottavat kaikille hauskaa ja turvallista vappua!