Hyppää sisältöön

Taste Saimaa  -juhlavuoden tapahtumien sisältökokeilujen avoimet haut käynnissä

Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden kunniaksi haetaan Saimaan alueen tapahtumiin sisältöjä, joissa ruokakulttuuri ja taide kohtaavat. Sisältöjen tuottamiseen on nyt mahdollista hakea tukea.

Osana Saimaan ruoan juhlavuotta tarjotaan mahdollisuutta luoda ja toteuttaa uusia, ruokamatkailua ja kulttuurisisältöjä yhdistäviä palvelutuotteita Saimaan seudulle. Kyseessä voi olla esimerkiksi paikallisen ruoan tuominen osaksi kulttuuritapahtumaa, taiteellisen sisällön tuottaminen ruokatapahtumaan tai ruokaa ja taidetta yhdistävän elämyksen tuottaminen.

Haussa tapahtumasisältöjä sekä koko vuodelle että Koko Saimaa Saunoo -tempaukseen 7.–9.6.

Kesäkuun toisena viikonloppuna juhlistetaan Taste Saimaa -juhlavuoden nimissä saimaalaista saunakulttuuria ja kutsutaan kaikkia saunomaan, avaamaan saunansa vieraille ja järjestämään saunaan liittyviä tapahtumia. Koko Saimaa Saunoo -tempaukseen voi osallistua ilmoittamalla oman tapahtumansa mukaan Visit Savonlinna -tapahtumakalenteriin Taste.

Pitkin juhlavuotta järjestettävien tapahtumien sisältöhaun lisäksi meneillään haetaan sisältöpilotteja Koko Saimaa Saunoo -tempauksen aikana järjestettäviin tapahtumiin. Tapahtumasisältöjä voivat olla esimerkiksi paikalliset saunaperinteet hoitojen, loitsujen ja laulujen muodossa tai taiteen tuominen saunan lauteille.

Molemmat haut on suunnattu paikallisille toimijoille Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa. Tapahtumien osana toteutettavat sisältöpilotoinnit valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna.

Hakuaika molempiin on 1.5.2024 saakka.

Yleinen haku:
https://www.tastesaimaa.fi/fi/taste-saimaa-tapahtumapilotoinnit

Saunaelämyshaku Koko Saimaa saunoo – viikonlopulle 7.-9.6.2024:
https://www.tastesaimaa.fi/fi/avoin-haku-taste-saimaa-sauna

Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnan ehtona on, ettei Taste Saimaa -sisältöpilotoinnista peritä kävijöiltä erillistä maksua ja toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus.

Tapahtumasisältöhaut ovat osa Saimaa European Region of Gastronomy Management -hankkeen toimintaa ja hanke vastaa hakemuksien käsittelystä ja valinnoista.

Hakuun liittyvät kysymykset:

Anu-Anette Varho
Hankeasiantuntija
European Region of Gastronomy Saimaa Management Project 2022–2023 -hanke

+358 40 673 7507
anu-anette.varho@esavo.fi

Lisätietoja mm. Taste Saimaa -juhlavuoden tapahtumista Savonlinnan alueella:

Niina Lallukka
Saimaa lautasella -hanke
Savonlinnan Hankekehitys Oy

+358 50 479 0696
niina.lallukka@savonlinna.fi