Hyppää sisältöön

Teknosavon uudet toimitilat Teknologiapuistossa saivat peruskiven

Kuva peruskiven muuraustilaisuudesta 8.1. Kuvassa vasemmalta kaupunginjohtaja Janne Laine, toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen ja hallituksen jäsenet Jarna Salminen ja Sonja Niittylahti.

Teknosavo Oy:lle valmistuu uudet toimitilat Savonlinnan Teknologiapuisto Nohevaan kevään ja kesän 2020 aikana. Rakennusinvestoinnin suuruus on 1,5 miljoonaa euroa. Uudet toimitilat ja Teknologiapuiston tarjoama tuotekehitys- ja testausympäristö sekä vahva yhteistyöverkosto luovat pohjaa Teknosavon kasvutavoitteille.

Teknosavon uudet toimitilat Teknologiapuistossa saivat peruskiven keskiviikkona 8.1. Perustuksiin muurattiin metallikapselissa päivän sanomalehti, rakennuksen piirustuksia, suomalaista valkoviiniä ja muistitikulle tallennettuna tietoa Teknosavon historiasta.

Toimitusjohtaja Hannu Hämäläisen mukaan Teknologiapuisto Noheva tarjoaa kasvua tavoittelevalle Teknosavolle erinomaiset tuotekehitys- ja testausolosuhteet sekä vahvan yhteistyöverkoston. Teknologiapuistossa toimiva Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kuitulaboratorio ja tutkimusympäristö sekä insinöörikoulutus olivat tärkeässä roolissa sijaintia valittaessa. Jatkossa yhteistyön toimijoiden välillä uskotaan tiivistyvän entisestään niin tutkimuksen kuin osaamisvaihdon osalta. Teknosavon myötä Nohevaan tulee noin 20 korkean teknologia-alan asiantuntijaa.

Kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo Savonlinnan Teknologiapuisto Nohevan olevan yksi kaupungin kärkihankkeista. Kymmenen vuoden aikana luotu toimintaympäristö on vetovoimainen metsäteknologia-alan yrityksille sen tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen ja insinöörikoulutuksen myötä.

Teknologiapuistossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin 300 työntekijää, tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä on noin 50 ja insinööriopiskelijoita tässä vaiheessa noin 100.

Teknosavo alansa johtavana teknologiayrityksenä on merkittävä vahvistus ja sen myötä Teknologiapuisto kehittyy entisestään.

Lue lisää Teknosavon tiedotteesta