Hyppää sisältöön

Tervetuloa mukaan syksyn 2022 kumppanuuspöytiin!

Syksyn alueelliset kumppanuuspöydät järjestetään hybriditilaisuuksina. Osallistua voi joko paikan päällä tai etänä Teams-yhteydellä.

Savonlinnan kaupungin lähidemokratiamalli edistää asukkaiden mahdollisuuksia viedä heille itselleen ja lähiympäristölleen tärkeitä asioita kaupungin päätöksentekoon. Lähidemokratia perustuu vapaamuotoisten tapaamisten eli kumppanuuspöytien kokoontumisiin viidellä eri alueella. Tapaamiset antavat väylän jokaiselle kuntalaiselle, yhteisölle tai vaikkapa yritykselle tuoda heille tärkeitä asioita kaupungin valmisteluun.

Kumppanuuspöytien aikataulu ja tapaamispaikat syksyllä 2022:

  • Keskustan alue 28.9. Kaupungintalo, Valtuustosali
  • Kerimäki 5.10. Kerimäen koulu, Auditorio
  • Punkaharju 18.10. Punkaharjutalo, Valtuustosali
  • Sääminki 19.10. Pääkirjasto Joeli, kokoustila Miitti
  • Savonranta 20.10. Savonrannan koulu

Kaikki kumppanuuspöydät kokoontuvat kello 17.00 alkaen. Teams-linkit etäyhteydellä osallistuville löytyvät kaupungin nettisivuilta

Toimenpide-esityksiä voivat tehdä kaikki Savonlinnan alueen kuntalaiset, yhteisöt ja yhdistykset. Toimenpide-esitykset voi lähettää kaupungin nettisivuilta löytyvällä lomakkeella tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen veera.riikonen@savonlinna.fi.

Pyydämme lähettämään toimenpide-ehdotukset ennakkoon, jotta voimme varautua kysymyksiin osallistuvien viranhaltijoiden kanssa ja varmistamme kokouksien sujuvuuden. Toimenpide-esityksiä voi jättää myös nimettömänä.

Kumppanuuspöydät kokoontuvat kahdesti vuodessa. Keväällä kumppanuuspöydät järjestettiin kokonaan etäyhteydellä.

Kumppanuuspöydät ovat matalan kynnyksen tapa tuoda itselle tärkeitä asioita kaupungin käsittelyyn.

– On mukavaa päästä järjestämään kumppanuuspöytiä lähitapaamisina etäkokousten jälkeen. Mukaan voi tulla aktiivisesti osallistumaan ja kommentoimaan tai vain kuuntelemaan, kukin tavallaan, kannustaa kumppanuuspöytien järjestämistä koordinoiva Veera Riikonen Savonlinnan Elinkeinopalveluista.

Lisätietoja kumppanuuspöydistä, lomake toimenpide-esityksille ja Teams-linkit alueellisiin kumppanuuspöytiin.