Hyppää sisältöön

Transaviabaltika valittu hoitamaan Savonlinnan reittilentoja

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Savonlinnan kaupunki ovat tehneet ratkaisunsa julkisessa tarjouskilpailussa säännöllisen lentoliikenteen hankkimiseksi Helsingistä Savonlinnaan. Tarjouskilpailun voitti Transaviabaltika. Julkisen palvelun velvoitteella varmistetaan Savonlinnan ja Helsingin lentoyhteys vuoden 2024 loppuun.

Traficom ja Savonlinnan kaupunki saivat seitsemän tarjouspyyntöä. Tarjouspyynnön voitti tarjouspyynnön vaatimukset täyttäneistä tarjouksista hinnaltaan edullisin tarjous. Sopimuksen arvo tulee olemaan noin 5,7 miljoonaa euroa.

“Aloitamme Transaviabaltikan kanssa sopimusneuvottelut välittömästi hankintapäätöksen jälkeen ja pyrimme saamaan ne valmiiksi niin pian kuin mahdollista. Lentoliikenne alkaa lokakuussa mahdollisimman pian, kun ostoliikennesopimus on allekirjoitettu”, kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Kilpailutuksessa kilpailutettiin pääsääntöisesti kahta edestakaista lentoa arkipäivisin Savonlinnan ja Helsingin välille, poikkeuksena perjantait, jolloin lennetään yksi edestakainen lento.

”Säännöllinen lentoliikenneyhteys koetaan erittäin tärkeäksi Savonlinnassa sijaitsevan kansainvälisen teollisuuden ja yrityselämän kannalta, kun lentoliikenne käynnistyy nyt yli vuoden pysähdyksen jälkeen ja paluu lentoliikenteen normaaliin alkaa Savonlinnan osalta. Samoin tämä lentoliikenteen jatkuminen takaa Savonlinnan lentokentän ympärivuotisen toiminnan ja voimme käynnistää mm. charter-lentojen markkinoinnin tältä pohjalta”, kertoo Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen.

Hankinnan kustannuksista vastaavat valtio ja Savonlinnan kaupunki. Savonlinnan lentoliikenneyhteys on kilpailutettu EU:n lentoliikenneasetuksen mukaisesti.

Hankintapäätös Traficom.fi-sivustolla