Hyppää sisältöön

Tule Walkers-vapaaehtoiseksi ja anna aikaasi savonlinnalaisille nuorille

Walkers-auto eli Wauto aloittaa toimintansa Savonlinnassa 2.6. alkaen. Walkers -toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämä liikkuvan nuorisotyön konsepti.

Kyseessä on matkailuauto, jota Savonlinnan kaupungin nuorisotyöntekijät ajavat sinne, minne nuoret sen toivovat tai missä nuoria tiedetään olevan. Walkers -toiminta perustuu turvallisten vapaaehtoisten aikuisten nuorille antamaan aikaansa.

Ammattilaisten rinnalla toimivat koulutetut vapaaehtoistyöntekijät tuovat mukanaan inhimillistä arkista kohtaamispintaa nuorten vapaa-aikaan. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa aikuisten ja nuorten hyväksyvä ja turvallinen kohtaaminen sekä edistää nuorten itsenäistymistä ja kasvamista vastuullisiksi aikuisiksi.

Tule Walkers-vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoistyöntekijät ovat omasta nuoruudestaan selvinneitä “nuoruuden veteraaneja”, jotka tulevat omana itsenään juttuun sekä nuorten että muiden aikuisten kanssa. He muistavat omasta kokemuksestaan, millaista nuoruus oli ja miltä se tuntui elämänvaiheena. Vapaaehtoiset voivat olla monenlaisten ammattikuntien ja elämäntilanteiden edustajia. Kaikki saavat tarvittavan koulutuksen.

Lähde mukaan! Ensimmäinen koulutus järjestetään 1.6. klo 17-20 ja 2.6. klo 15-20. Ilmoittaudu rohkeasti, vaikka juuri nämä päivät eivät sinulle sopisikaan.

Kerro kaverille! Jos tunnet ihmisiä, jotka voisivat olla kiinnostuneita tällaisesta nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta, niin levittäisittekö sanaa heille oman kanavasi kautta.

Ilmoittaudu 27.5.2020 mennessä helposti sähköpostilla osoitteeseen: samuli.tuikkanen(@)savonlinna.fi. Vapaaehtoiskoulutuksiin voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat.

Walkers on Wheels 2 on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen nuorisotyön toteuttamis- ja kehittämishake, jonka tarkoituksena on kehittää liikkuvaa nuorisotyötä ja tarjota paikalliselle nuorisotyölle uusia keinoja työn tekemiseen.