Hyppää sisältöön

Työministeri Arto Satonen vierailee Savonlinnassa perjantaina 15.3.

Työministeri Arto Satonen saapuu vierailulle Savonlinnaan perjantaina 15.3.2024 klo 13. Satonen tapaa kaupungin ja elinkeinoelämän edustajia sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) ja Luonnonvarakeskuksen Savonlinnan tutkimusyksikön johtoa.  

Työministeri Satonen aloittaa vierailunsa Savonlinnan kaupungintalolla, jossa keskustelun aiheena on esitys Savonlinnan seudun aluekehityksen ja elinvoiman tukemisesta. Keskeisenä sisältönä esityksessä ovat Itä-Suomen visiotyön jatkaminen, toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen turvaaminen seutukunnalla sekä toimivat liikenneyhteydet. Esityksen ovat tehneet Savonlinnan kaupungin, Savonlinnan elinkeinoelämän järjestöjen ja ammattiopisto Samiedun sekä Xamkin edustajat.

Työministeri Satoselle esitellään myös kannanotto, jossa haastetaan sosiaali- ja terveysministeriön sairaalaselvitys. Selvityksessä ehdotetaan valtakunnallisen sairaalaverkon tiivistämistä ja niiden tehtäväjakoon merkittäviä muutoksia. Kannanotto on tehty yhdessä Kemin, Tornion ja Savonlinnan kaupungin edustajien kanssa. Kannanotto luovutettiin eduskuntaryhmien ja puolueiden puheenjohtajille sekä Etelä- Savon ja Lapin kansanedustajille 28.2.2024 sekä tullaan luovuttamaan 14.3. sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusolle, kunta- ja alueministeri Anna- Kaisa Ikoselle sekä sotevaliokunnalle.  

Vierailun lopuksi klo 14.40 Satonen tutustuu Savonlinnan teknologiapuisto Nohevaan ja siellä erityisesti teollisen puurakentamisen laboratorioon, Kuitulaboratorioon sekä Luonnonvarakeskuksen kasvullisen lisäyksen laboratorioon.

Lisätietoja:
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine
puh. +358 44 417 4001
janne.laine@savonlinna.fi