Hyppää sisältöön

Uuden kirjastoauton ulkoasun suunnittelijaksi Heidi Tamminen

Savonlinnan uuden kirjastoauton ulkoasun suunnittelijaa haettiin portfoliohaulla, jossa valinta tehdään taiteilijan aikaisemman tuotannon perusteella. Suunnittelijaksi valittiin savonlinnalainen taiteilija ja kuvittaja Heidi Tamminen.

Suunnittelijan hakuun voivat osallistua eteläsavolaiset ja Etelä-Savossa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteilijatyöryhmät. Määräaikaan 7.8.2022 mennessä saapui yhdeksän hakemusta, jotka kaikki täyttivät haun ehdot.

Taiteilijan valinnasta päätti raati, johon kuuluvat kirjastovirkailija Marjo Asikainen, informaatikko Sanna Kukkonen, kulttuurijohtaja Outi Rantasuo ja kirjastoautovirkailija Niko Taskinen sekä taiteen asiantuntijaedustajana amanuenssi Anna-Maria Larikka Mikkelin taidemuseosta.

Raati perusteli valintaansa seuraavasti:

Heidi Tammisen tyyli vetoaa eri ikäisiin. Rohkean värikkäät kuvitukset hauskoine hahmoineen ovat mielikuvitusta ruokkivia ja yllätyksellisiä. Tammiselle ominainen tarinallisuus ja huumori sopivat hyvin kirjastoautoon tehden siitä houkuttelevan.

Suunnitelman laatimisesta maksetaan taiteilijalle 3000 euroa ja työn toteutuksesta lisäksi 2000 euroa. Painotyön ja teippauksen tilaa ja kustantaa Savonlinnan kaupunki. Uuden kirjastoauton on määrä valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä.

www.heiditamminen.com