Hyppää sisältöön

Uusi matkailuinvestointi Savonlinnassa etenee

Savonlinnan kaupunki ja Savon Mafia Oy ovat viemässä eteenpäin uuden matkailuinvestointihankkeen suunnittelua ja toteutusta. Investointi on kooltaan noin 15 miljoonaa euroa. Kaavaa ollaan valmistelemassa. Kaupungin roolina investointihankkeessa olisi rakentaa kevyen liikenteen väylä.

Varsinaisen rakentamisen on määrä alkaa vaiheittain. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on toteuttaa uudistettu tapahtuma- ja konserttialue Panimoravintola Huvilan yhteyteen jo kesällä 2021.

– Investointihankkeella on erittäin suuri merkitys Savonlinnan kaupunkikeskustan sekä matkailun vetovoiman vahvistamiseen. Hanke tuo toteutuessaan n. 50.000 uutta matkailijaa alueelle. Savonniemi voisi myös toimia porttina parhaillaan valmisteltavana olevaan kansalliseen kaupunkipuistoon, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Kaupunginjohtaja Laine esittää elinkeinojaostolle, että kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto varaisivat miljoonan euron määrärahan kevyen liikenteen väylän ja muun infrastruktuurin rakentamiseen.

– Kevyen liikenteen väylä palvelee samalla kaikkia kaupungin asukkaita ja matkailijoita sekä kehittää kaupungin ympäri kulkevaa kevyen liikenteen verkostoa, joka mahdollistaa entistä paremmin esimerkiksi juoksutapahtumien järjestämisen Savonlinnassa, toteaa Laine.

Kaavaluonnos on menossa tekniseen lautakuntaan toukokuussa. Rakennusoikeutta esitetään lisättäväksi 5000 k-m2. Rantareitin rakentaminen on sidottu suunniteltuun hotelli-investointiin, jonka yhteydessä se toteutetaan vuosina 2022-2023.

– Savonniemen alueelle suunniteltu matkailuinvestointi aktiviteetti- ja luontomatkailukeskuksineen vahvistaa yhtiömme toimintaa Savonlinnassa ja vastaa muuttuneeseen kysyntään. Moderni sauna- ja ulkouima-allasmaailma tasokkaine majoitus- ja ravintolapalveluineen sekä tapahtumakenttineen ja vierasvenesatamineen luo uutta vetovoimaa Savonlinnalle, kertoo Savon Mafia Oy:n toimitusjohtaja Janne Kupiainen.

Toteutuessaan investointi tuo noin 25 uutta työpaikkaa sekä vuosittain noin 25.000 yöpymisvuorokautta kaupunkiin. –Konseptisuunnittelu ja rahoitusneuvottelut käynnistyvät kesän kynnyksellä, toteaa Kupiainen.

Kaupungin tavoitteena on kehittää erityisesti matkailuvetovoimaa tulevan Parikkalan rajanylityspaikan avaamisen yhteyteen sekä alueen matkailupotentiaalia Savonlinnan seudulla.

– Investointi tulee toteutuessaan vahvistamaan erityisesti tapahtuma- ja majoituskapasiteettia Savonlinnan seudulla, johon on sesonkiaikoina ollut suurta kysyntää. Uusi matkailu- ja majoitusinvestointi voisi myös laukaista ja rohkaista pienempiä investointeja alueellamme, luoden positiivista kierrettä, toteaa Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander.

Alustava kaavasuunnitelma