Hyppää sisältöön

Uusi matkailuinvestointi suunnitteilla Savonlinnan keskustaan

Savonlinnan kaupunki ja Savon Mafia Oy ovat allekirjoittaneet tänään aiesopimuksen Savonniemeen suunniteltavan matkailuinvestoinnin edistämisestä. Suunniteltu investointi on kooltaan noin 15 miljoonaa euroa ja se toisi toteutuessaan noin 25 uutta työpaikkaa sekä vuosittain noin 25.000 yöpymisvuorokautta ja noin 50.000 kävijää. Hankkeen toteuttaminen kehittää kaupungin vahvaa matkailutoimialaa sekä kaupunkikeskustan vetovoimaa.

– Investoinnin myötä alueelle toteutetaan hotellityyppistä rakentamista, tapahtuma-alue ja elämyksellinen saunamaailma ympärivuotisine ulkoilma-altaineen sekä vierasvenesatama oheispalveluineen. Tavoitteenamme on kehittää jo yhtiömme vahvaa majoitus-, panimo ja tapahtumatoimintaa Savonlinnassa, kertoo Savon Mafia Oy:n toimitusjohtaja Janne Kupiainen.

Hankkeen myötä kaupunki luo edellytyksiä matkailu- ja muiden investointien mahdollistamiseksi Savonlinnassa ja tukee alueen positiivista työpaikkakehitystä matkailusektorilla. Investointi vahvistaa keskusta-alueen elinvoimaa ja voimistaa tapahtumatarjonnan ympärivuotisuutta. Hankkeen toteutumisen myötä keskusta-alueelle tulee noin 100 vuodepaikkaa lisää. Alueelle tutkitaan noin 5000 kerrosneliömetrin lisärakentamismahdollisuutta.

– Investointi tukee kaupungin matkailun positiivista kehitystä ja vahvistaa kaupunkikeskustan vetovoimaa. Hankkeen on arvioitu tuovan toteutuessaan täysimääräisesti vuosittain noin 25.000 yöpymisvuorokautta ja noin 50.000 kävijää. Matkailusektorille investoinnin on arvioitu tuovan noin 50 uutta työpaikkaa joko suoraan tai välillisesti, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Kaupungin tavoitteena on, että investointi edesauttaa keskusta-alueen kehitystä sekä luo edellytyksiä kaupungin julkisen uimahallitoiminnan säilymiselle ja kehittämiselle. Kaupungin tavoitteena on hankkeen toteutuessa myös julkisen rantareitin rakentaminen Savonniemen alueelle sekä avantouintipaikan ja uimarannan kehittäminen.

Kaupungin ja Savon Mafian tavoitteena on myös voimistaa matkailijavirtoja Lapin alueelta sekä Lappeenrannan lentoyhteyksien kautta Savonlinnaan. Yhtiön omistajilla on myös hotelli- ja matkailutoimintaa Lapissa sekä Lappeenrannassa.

Investoinnin suunnittelun on määrä alkaa vuoden 2020 aikana ja toteutus tapahtuu vaiheittain vuosien 2021-2022 aikana.