Hyppää sisältöön

Valtatie 14 kehittämiselle osoitettava rahoitusta eduskunnassa valtion budjettivalmistelun yhteydessä

Savonlinnan kaupunki, alueen teollisuusyritykset ja elinkeinoelämän eri järjestöt ovat valmistelleet ja allekirjoittaneet yhteisen kannanoton: Valtatie 14 kehittämiselle osoitettava rahoitusta eduskunnassa valtion budjettivalmistelun yhteydessä.

Valtatie 14 Juva – Savonlinna – Parikkala on noin 117 kilometriä pitkä Itä-Suomen poikittaisyhteys valtateiden viisi ja kuusi välillä. Liikennemäärä tiellä on noin 4000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Erityisen vilkasta liikenne on kesäisin, kun matkailijat ja alueen vapaa-ajan asukkaat liikkuvat Savonlinnan seudulla. Savonlinnassa sijaitsee noin 8 800 vapaa-ajan asuntoa, lisäksi Savonlinnan seudulla käy vuosittain matkailijoita noin 600 000.

Valtatie 14 investointihankkeen kokonaiskustannusarvio Juva – Savonlinna – Parikkala välillä, on noin 111,4 miljoonaa euroa. Kiireellisimmät toimenpiteet on arvioitu noin 27,4 miljoonan euron arvoiseksi. Lisäksi ELY-keskus on jakanut välin kehittämistoimenpiteet yhteensä 45 eri osaan, näin ollen kehittämisinvestointi on mahdollista aloittaa myös mittaluokaltaan pienemmissä erissä.

Kannanoton allekirjoittajat vetoavat Valtioneuvoston jäseniin, Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustajiin, Liikenne- ja viestintäministeriöön, Väylävirastoon sekä Etelä-Savon maakuntaliittoon, että valtatie 14 välille Juva – Savonlinna – Parikkalan kehittämiselle osoitetaan rahoitusta valtion vuoden 2024 talousarviovalmistelun eduskuntakäsittelyn yhteydessä.

Yhteinen kannanotto (pdf)