Hyppää sisältöön

Vanhan kaupungintalon tarina julkiseksi

Toini Kurimo ja Kirsti Kukkonen Nälkälinnanmäki-Seura ry:stä ovat työstäneet valmiiksi sähköisen esityksen Savonlinnan Oopperajuhlien toimistona tunnetun entisen kaupungintalon vaiheista. Kuvituksena on käytetty maakuntamuseon, Museoviraston ja yksityishenkilöiden vanhoja valokuvia. Savonlinnan maakuntamuseo on vastannut myös julkaisun teknisestä toteutuksesta ja toimittamisesta.

”Vanhan kaupungintalon tarina”, johon sisältyy myös rakennuksen kaupungintalovaihetta edeltänyt ”raatihuoneralli”, esitettiin Oopperajuhlien toimistossa lokakuussa 2017. Yleisön pyynnöstä esityksestä muokattiin sen jälkeen julkiseen käyttöön sopiva versio, joka sai lopullisen muotonsa vasta lokakuussa 2020, kun vanhoista digisanomalehdistä oli yllättäen löytynyt uutta tietoa rakennuksen postikonttori- ja kirjakauppavuosista. Muokkauksen aikana asiatietoja tarkistettiin ja täydennettiin, kuvia lisättiin ja poistettiin, mutta runko pysyi pääosin samana kuin alkuperäisessä esityksessä.

Tarina on luettavissa osoitteesta https://etelasavonmuseot.fi/2020/12/vanhan-kaupungintalon-tarina, josta esitys on ladattavissa myös PDF- ja PowerPoint-tiedostoina.

Kuvassa ratsastajat kaupungintalon edessä Olavinlinnan 450-vuotisjuhlan yhteydessä 29.–30.7.1925. Kuva: Savonlinnan maakuntamuseo.