Hyppää sisältöön

Venepaikkoja varataan jatkossa sähköisestä varausjärjestelmästä

Savonlinnan kaupungin venepaikkojen varaus siirtyy sähköiseen varausjärjestelmään kaudella 2024. Varausjärjestelmästä voi varata laituri- ja maihinvetopaikkoja. Nykyisillä venepaikkojen varaajilla on mahdollisuus uusia nykyisen paikan varaus uusintavarausjakson aikana ensi vuoden alussa.

Jotta nykyiset varaajat voivat uusia paikkavarauksen, varausjärjestelmään täytyy lisätä varaajan henkilötunnus. Henkilötunnuksen voi ilmoittaa Savonlinnan kaupungille 17.11.2023 mennessä turvapostilla, suomi.fi-viestinä tai puhelimitse. Henkilötunnuksen lisäksi on ilmoitettava varaajan nimi ja varattu paikka. Tarkemmat ohjeet tietojen ilmoittamiseen lähetetään kirjeitse kaikille nykyisille laituri- ja maihinvetopaikan varaajille.

Nykyisten laituri- ja maihinvetopaikkojen varaajien uusintavarausjakso on 15.1.2024-2.4.2024. Uusintavarausjakson jälkeen alkaa yleinen varausjakso, jolloin vapaaksi jääneet laituri- ja maihinvetopaikat ovat kaikkien varattavissa. Varausjärjestelmä löytyy osoitteesta https://savonlinna.venepaikat.fi. Järjestelmään täytyy luoda käyttäjätunnus, johon tarvitaan voimassa oleva sähköpostiosoite.

-Uusi sähköinen varausjärjestelmä tekee venepaikan varaamisesta helpompaa kuin aiemmin. Varausjärjestelmästä varaaja näkee reaaliaikaisesti saatavilla olevat laituri- ja maihinvetopaikat ja voi valita parhaiten omiin tarpeisiin sopivan paikan. Varausmaksu suoritetaan turvallisesti varauksen yhteydessä, kertoo satamapäällikkö Jyrki Haajanen.

Poistettavia laitureita

Savonlinnan kantakaupungin sekä Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan laituri- ja maihinvetopaikkojen kunto tarkastettiin kesän 2023 aikana. Samassa yhteydessä paikat sijoitettiin tarkasti koordinaattien avulla varausjärjestelmään kartalle.

Kuntokartoituksen seurauksena osa laitureista päätettiin purkaa. Purettavat laiturit ovat olleet myös vähällä käytöllä. Savonlinnan kantakaupungin alueelta puretaan Everlahdesta yksi laituri (Everlahti 2), Heikinpohjan laitureista toinen (Heikinpohja 1) sekä laiturit Jukolansalosta, Laitaatsillasta, Pääskyniemestä ja Ritalasta. Kerimäeltä Pääkannasta puretaan laituri, jossa on paikat nro 1-12 ja Punkaharjulta laituri Vesalaisenniemestä.

Näihin mainittuihin laitureihin ei voi varata paikkaa enää ensi kesäksi.

Laituri- ja maihinvetopaikkakartat löytyvät kotisivuiltamme: https://www.savonlinna.fi/asukas/kadut-ja-liikenne/satamat/venepaikat