Hyppää sisältöön

Walkers-auto pysyväksi osaksi kaupungin nuorisotoimintaa – Uusien vapaaehtoisten koulutus toukokuussa

Asemanlapset ry:n Walkers-auto “Norppa” tulee Savonlinnan kaupungin nuorisotoimen omaksi pysyväksi toimintamuodoksi. Toiminta käynnistyy toukokuussa uusien vapaaehtoisten koulutuksella. Ilmoittautuminen koulutukseen on käynnissä.

Walkers -toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämä liikkuvan nuorisotyön konsepti. Savonlinnan kaupungin nuorisotyöntekijät vastaavat Walkers-auton eli Wauton toiminnasta Savonlinnassa. Nuorisotyöntekijät jalkautuvat vapaaehtoisten kanssa nuorten pariin asuntoautolla liikkuen.

– Savonlinnan Wauton ensimmäinen toimintajakso tulee olemaan 6.5.-31.8.2021. Tämän jälkeen pidetään pieni tauko, jonka jälkeen toimintaa jatketaan taas uudella vapaaehtoisrekryllä ja koulutuksella, kertoo kaupungin nuoriso-ohjaaja Kia Lämsä.

Tule vapaaehtoiseksi!

Toiminta alkaa toukokuun alussa uusien vapaaehtoisten koulutuksella. Vapaaehtoiset voivat olla eri ikäisiä, monenlaisten ammattikuntien ja elämäntilanteiden edustajia. He ovat omasta nuoruudestaan selvinneitä “nuoruuden veteraaneja”, jotka tulevat omana itsenään juttuun sekä nuorten että muiden aikuisten kanssa. He muistavat omasta kokemuksestaan, millaista nuoruus oli ja miltä se tuntui elämänvaiheena.

Vapaaehtoiset työskentelevät nuorisotoimen ammattilaisten rinnalla. Heidän tärkein tehtävänsä on olla nuorille läsnäolevia ja turvallisia aikuisia. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kahvittelua ja kuulumisten kysymistä – hyvin arkisia asioita.

Ilmoittaudu koulutukseen sähköpostilla: kia.lamsa(@)savonlinna.fi tai samuli.tuikkanen(@)savonlinna.fi.
Koulutus järjestetään torstaina 6.5.2021 klo 17-21 Sääminkitalolla. Lisätietoja numerosta 044 417 4283 /Kia.

Kerro kaverille! Jos tunnet ihmisiä, jotka voisivat olla kiinnostuneita tällaisesta nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta, niin levittäisitkö sanaa heille oman kanavasi kautta.

Walkers-koulutus -juliste (jpg)