Hyppää sisältöön

Yhdessä kuosissa -työpaja Savonlinnaan 29.7.2019

Yhdessä kuosissa on soveltavan taiteen malli, joka kutsuu erilaiset ihmiset osallistumaan ja kohtaamaan toisiaan. Taidetyöpaja järjestetään Savonlinnassa Pyhän Olavin päivänä 29.7. matkustajasatamassa. Tuotoksena saadaan Savonlinnalle oma painokuosi.

Pyhän Olavin päivänä järjestettävään avoimeen ja maksuttomaan taidetyöpajaan voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Taidetyöpajan tuotoksista koostetaan Savonlinnalle oma painokuosi.

– Kuka tahansa ohikulkeva voi osallistua maalaamalla jotain, mikä muistuttaa häntä Savonlinnasta. Olavinlinna ja norppa ovat varmasti suosittuja aiheita, mutta odotan maalausseinälle ilmestyvän paljon muutakin. Mitä useampi innostuu osallistumaan maalaukseen, sitä paremmin lopputulos kuvastaa koko Savonlinnaa. Tuotoksista minä koostan sitten lopullisen kuosin, mutta kuvioiden yksityiskohtia en muuta, kertoo työpajan suunnittelija ja vetäjä Elina Laitinen.

Työpaja järjestetään matkustajasatamassa Malmirannan pysäköintialueelle tuotavassa kontissa ja sen edustalla olevassa teltassa. Työpaja on avoinna 29.7. klo 11-18.

– On hienoa saada tämän kaltainen yhteisöllinen työpaja Savonlinnaan, varsinkin näin kaupungin juhlavuonna. Yhdessä tekemällä tästä saadaan hieno lopputulos. Toivonkin että paikallisten lisäksi työpajassa kävisivät kädenjälkensä jättämässä myös kaupungissa vierailevat lomalaiset, kertoo kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Yhdessä kuosissa -toiminnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja avointa vuorovaikutusta taiteen keinoin. Taiteen edistämiskeskus tukee toiminnan järjestämistä Savonlinnassa.