Hyppää sisältöön

Yksinyrittäjät saavat tukea kunnalta

Valtioneuvosto on päättänyt varata 250 miljoonan euron määrärahan yksinyrittäjien tukemiseksi kriisioloissa. Toimeenpano on annettu kunnille vapaaehtoiseksi tehtäväksi ja kukin kunta voi päättää, ottaako tämän tehtävän hoitaakseen. Kaupunginjohtaja Janne Laine esittää Savonlinnan kaupunginhallitukselle, että Savonlinnan kaupunki ottaisi tämän tehtävän hoitaakseen, hakisi avustusta valtiolta ja elinkeinojaosto sekä elinkeinojohtaja Janne Weander hoitaisivat tehtävää käytännössä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina.

Mikäli Savonlinnan kaupunki päättää ottaa tehtävän hoitaakseen, niin yksinyrittäjät voivat hakea kunnalta tukea koronavirustilanteessa. Tuen suuruus on tällöin 2000 euroa ja se myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen. Savonlinnassa on lähes 1100 yksinyrittäjää.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että

  • yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen
  • yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020–31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät hakevat tukea YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnastaan. Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimen valmiutta on nostettu asteittain poikkeusolojen myötä ja elinkeinotoimeen on muodostettu jo 26.3 10 hengen kriisiryhmä auttamaan yrityksiä.

Tuen haku Savonlinnan kaupungilta tulee avoimeksi 16.4.2020 lukien, jolloin kerrotaan tarkemmat hakuehdot ja -ohjeet.