Yrittäjä

Savonlinnan yrityspalvelut

Savonlinna tarjoaa yrittämiseen ja asumiseen ainutlaatuisen ympäristön

Tutustu business-ympäristöön

Teknologia
Matkailu
Investoreille
Liiketoiminnan kehittäminen
Yritystuet ja rahoitus
Toimitilat ja tontit

 

Savonlinnassa toimii 2700 yritystä ja asukkaita Savonlinnassa on n. 35 000. Savonlinnan sijainti keskellä Saimaata ja Suomen parhaiten kasvavia metsiä on tuottanut alueelle menestyviä yrityksiä erityisesti puunjalostuksessa, metsäteollisuuden koneiden ja laitteiden valmistuksessa ja matkailussa. Eu:n ja Venäjän rajan tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet, Pietarin läheisyys ja aktiiviset cross-border liiketoimintaverkostot antavat yrityksellesi hyvän ponnahduslaudan kansainväliseen liiketoimintaan. Savonlinnassa toimivan teollisuuden menestyksen perusta on se, että asiakkuudet ovat luontaisesti maailmalla ja motivoitunut henkilöstö on löytynyt Savonlinnasta   

Saimaan vesiliikenteen solmukohta Savonlinnassa tarjoaa yrityksellesi ainutlaatuisen mahdollisuuden kytkeytyä kaikkiin logistiikkaverkostoihin. Erityisesti Pääskylahden teollisuusalue syväsataman vieressä tarjoaa kaikki liikennemuodot, satamapalvelut, rautatieyhteys ja tietysti rekkaliikenne. Lentokentälle on matkaa n. 15 km. Kaksi lentovuoroa päivässä Savonlinnasta Helsinkiin on Savonlinnan kaupungin kädenojennus Savonlinnassa toimiville yrityksille, jotka hoitavat asiakkuuksiaan pääkaupunkiseudulla sekä myös kansainvälisille yrityksille joiden toimintaympäristönä on  koko maailma.

Saimaa on useissa kansainvälisissä vertailuissa nostettu yhdeksi maailman merkittävimmistä järvialueista. Ainutlaatuinen Saimaan luontoympäristö tuo Savonlinnaan eri vuoden aikoina matkailijoita ympäri maailmaa. Savonlinna on erinomainen paikka kansainvälistyvälle yritykselle löytää liiketoimintakumppanuuksia ja kutsua ulkomaisia asiakkaita business –vierailulle paikkaan, joka ei jätä, erityisesti ulkomaalaisia asiakkaita, kylmäksi. Yrittämisen vastapainona ja perheen asuinympäristönä Saimaan keskellä sijaitsevaa Savonlinnaa parempaa paikkaa ei ole.

Savonlinnan kaupunki tarjoaa yritykselle kumppanuutta yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Yritystoiminnan käynnistysvaiheessa, investointihankkeissa, t&k&i – hankkeissa, liiketoimintaverkostoissa, kansainvälistymisessä, ja myös tilanteessa, jossa yritystoiminnalle haetaan yhdessä jatkajaa.  Asiantuntijamme ovat käytössäsi.

 

Ota yhteyttä!

Weander Janne
Weander Janne, elinkeinojohtaja
  • Keskushallinto / Elinkeinopalvelut
Puh. 044 417 4008
Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Sähköposti: