Hyppää sisältöön

Etelä-Savon aluevaltuuston kokous siirtyy pidettäväksi 16.3. klo 12

Etelä-Savon hyvinvointialueen ensimmäinen aluevaltuuston kokous siirtyy reilulla parilla viikolla suunnitellusta. Ajankohdan siirtymisen aiheuttavat tarve läsnäkokoukselle ja koronatartuntamäärien kasvu alueella.

Aiemmin aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen oli määrä olla 1.3. etäkokouksena.

– Nyt on käynyt ilmi, että emme saa etäkokoustekniikalla mahdollisia äänestystilanteita hoidettua riittävän hyvin. Tämän vuoksi kokous täytyy kaiken varalta pitää läsnäkokouksena. Toki historiallinen, ensimmäinen uuden toimielimen kokous on muutenkin mukava pitää lähikokouksena, väliaikaisen valmisteluelimen puheenjohtaja Saara Tavi toteaa.

– Tilanne huomioiden on perusteltua siirtää kokouksen ajankohtaa myöhemmäksi. Koronavirusepidemian kannalta todennäköisesti maaliskuun puolivälin jälkeen tilanne on parempi kuin maaliskuun alussa, Essoten terveyspalvelujen johtaja ja väliaikaisen toimielimen 2. varapuheenjohtaja Santeri Seppälä sanoo.

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluevaltuustoon on valittu yhteensä 59 edustajaa. Esimerkiksi Essoten alueella on tällä hetkellä vaikean koronaepidemiatilanteen vuoksi suositus, että kokouksissa on suositeltua olla läsnä korkeintaan viisi henkilöä. Näin siitäkin huolimatta, että turvavälit, maskit ja käsihygienia olisivat huomioitu.

– Haluamme tietenkin olla vastuullisia ja hyvinvointialueen aluevaltuusto on tässä myös tärkeä esimerkin näyttäjä, Seppälä lisää.

Etelä-Savon hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin vate suunnittelee aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen ajankohdan ja sisällön. Vate valmistelee aluevaltuuston kokousta vielä keskiviikkona 23.2.2022.

Etelä-Savon hyvinvointialueen verkkosivut: https://etela-savo.fi