Hyppää sisältöön

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi yli 2600 joulukorttia Savonlinnassa

joulukortteja pinossa

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021 yhtä aikaa 113 paikkakunnalla. Savonlinnan kaupunki oli yhteistyössä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry kanssa mukana kampanjassa tekemässä ja keräämässä kortteja. Savonlinnassa kortteja palautui keräyspisteille yhteensä 2610 kappaletta.

Savonlinnassa joulukortteja kerättiin palvelutalojen ja kotihoidon asiakkaille. Järjestötalo Kolomosessa sekä osassa päiväkoteja ja kouluja esioppilaat ja oppilaat askartelivat kortteja jaettavaksi. Joulukorttien keräyslaatikoihin kirjastoihin ja Kolomoselle kortteja saivat tuoda kaikki halukkaat.

Savonlinnan Seudun Kolomosen väki nouti kirjastoihin palautuneet kortit. He myös tarkastivat, että kortteihin oli kirjoitettu hyvän joulun toivotus sekä lähettäjän nimi, ja laskivat korttien kokonaismäärän.

– Olemme iloisesti yllättyneitä, että kortteja kerättiin tänäkin vuonna todella runsaasti. Jonkin verran palautui myös kortteja, jotka olivat puutteellisia lähettäjän nimen osalta, mutta me täydensimme niitä sitten, kertoo Asko Koukkari Savonlinnan Seudun Kolomoselta.

Kortit on jaettu Sosterin palvelutaloihin ja kotihoidon työntekijöille. Työntekijät jakavat kortit eteenpäin asiakkailleen.

– Suuret kiitokset palautetuista korteista kaikille kampanjaan osallistuneille, Kolomoselle yhteistyöstä ja palvelutalojen ja kotihoidon työntekijöille, jotka jakavat kortit asiakkaille. Vastaanottajat varmasti ilahtuvat korteista, toteaa kaupungin tiedottaja Marika Turunen.

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia ikääntyneille. Valtakunnallisesti kampanjan tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, kertoo Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen. Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 113 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia