Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus teki talousarvioesityksensä hyvässä yhteishengessä

Kaupunginhallituksen talousarvioesityksessä korostuu satsaukset lapsiin, nuoriin ja vapaa-aikaan.

– Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi on ilo todeta, että kaupunginhallitus on talousarvioesityksessään mm. osoittanut suoran lisärahoituksen lapsiperheiden määrän lisäämiseksi tarkoitettuun markkinointiin sekä panostaa vahvasti sivistyspuolen rahoitukseen kokonaisuudessaan, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen.

– Kaupunginhallituksen esitys sisältää resurssien lisäyksiä nuorisotyöhön. Lisäksi tulevana vuonna selvitetään mahdollisuus Savonlinnan hakeutua Unicefin lapsiystävällinen kunta -malliin. Esitykseen sisältyy myös lisäresurssi kirjastolle sekä uusien toimintamallien etsiminen kirjaston oma-asioinnin laajentamiseen sekä nuorisotyön ja kirjaston yhteistyömahdollisuuksien selvittäminen. Hallituksen esitys sisältää 105 000 euron nuorten harrastustilamaksujen alennuksen, jatkaa kaupunginhallituksen 2.varapuheenjohtaja Sanna Metsälä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan esityksen mukaisesti tekniselle toimialalle annettiin tehtäväksi selvittää Iisalmen kaupungin mallin mukainen yhteiskäyttöauto kaupungin virkamatkoihin. Kaupunginhallitus odottaa sivistystoimen palveluverkkoselvitystä ja siihen liittyviä päätöksiä, koska monet tulevaisuuden asiat riippuvat selvityksen tuloksesta. Kaupunginhallitus on huolissaan, että sivistystoimen opetuksen kuluista noin 60% menee muuhun kuin opetukseen.

Investointiosassa kaupunginhallitus yksimielisesti palautti Kauppatorin kääntymiskaistan, lisäsi määrärahan leikkipuistoihin, Aholahden huoltorakennukseen ja Savonlinnan Liikuntahallin korjaamisen suunnitteluun.

Kaupunginhallitus päätti, että tekninen toimiala laatii vielä investoinneista priorisointilistauksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi vuoden 2023 aikana. Kaupunginhallitus kiinnitti myös huomiota, että investointiohjelma on jopa 10 miljoonaa euroa yli kestävän investointitason ja toisaalta investointeja on toteutettu useana vuonna vain noin puolet päätetyistä investointisuunnitelmista. Tältä osin kaupunginhallituksen mielestä investointisuunnitelmassa on päästävä tarkempaan suunnitteluun ja toteutukseen.

– Aiempien vuosien tarkka taloudenpito sekä onnistunut kaupungin elinkeinopolitiikka on kasvattanut kaupungin verotuloja, ja nämä mahdollistivat juuri nyt erityisen tarpeelliset satsaukset lapsiin, nuoriin ja perheisiin, toteaa kaupunginhallituksen 1.varapuheenjohtaja Tuukka Suomalainen.