Hyppää sisältöön

Kumppanuuspöydät vahvistavat asukkaiden ja kaupungin välistä vuoropuhelua

Savonlinnan kaupungin lähidemokratiamallin Kumppanuuspöydät edistävät kuntalaisten, vapaa-ajan asukkaiden, yhdistysten ja yritysten mahdollisuuksia viedä heille itselleen ja lähiympäristölleen tärkeitä asioita valmisteluun ja kaupungin päätöksentekoon.

– Lähidemokratian tarkoituksena on myös vahvistaa kaupungin ja sen sidosryhmien molemminpuolista vuorovaikutusta. Kumppanuuspöydissä keskustellaan sidosryhmiltä tulleista toimenpide-esityksistä, ja samalla kaupungin edellytykset vastata heidän tarpeisiinsa paranevat, vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen sanoo.

Lähidemokratiamalli perustuu vapaamuotoisten tapaamisten eli kumppanuuspöytien kokoontumisiin kaupunginvaltuuston viidellä alueella. Mallia ohjaa työryhmä, joka muodostuu alueellisista puheenjohtajista.

– Kumppanuuspöydät järjestetään tänä syksynä poikkeuksellisesti verkossa. Keväällä ennen poikkeustilaa ehti kokoontua Säämingin alueen Kumppanuuspöytä. Muut neljä Kumppanuuspöytää toteutetaan syys-lokakuussa, kertoo Kumppanuuspöytiä koordinoivan Lähde vaikuttaa -hankkeen projektityöntekijä Jaana Luostarinen.

Kumppanuuspöytien ajankohdat:

  • ke 30.9. klo 17-19 Savonranta
  • ti 6.10. klo 17-19 Kaupunkikeskusta
  • ke 14.10. klo 17-19 Kerimäki
  • ti 27.10. klo 17-19 Punkaharju

Kokouslinkit ja lisätietoja löytyvät osoitteesta: savonlinna.fi/lahidemokratia.

Toimenpide-esitykset

Toimenpide-esitykset pyydetään toimittamaan etukäteen sähköpostitse: lahde.vaikuttaa@gmail.com tai yllä mainitulta sivulta löytyvän linkin kautta. Verkkokokouksessa on mahdollista myös pyytää puheenvuoroja sekä esittää ja kommentoida asioita.