Hyppää sisältöön

Laiturilla-foorumi vapaa-ajan asukkaille verkossa

Miksi vapaa-ajan asuminen on tärkeää ja mitä vapaa-ajan asukkaat merkitsevät Savonlinnalle? Miten vapaa-ajan asuminen on otettu huomioon kaupungin toimintoja suunniteltaessa?

Savonlinnassa on mökkejä n. 8 500 ja vapaa-ajan asukkaita n. 10 000, mikä tekee Savonlinnasta Suomen 4. merkittävimmän mökkikunnan. Mökkiläiset ja vapaa-ajan asukkaat ovat Savonlinnalle erittäin tärkeitä. Se näkyy mm. rakentamisessa, työpaikkojen määrässä ja ostovoimassa.

Savonlinnan kaupunki pyrkii aktiivisesti kehittämään vapaa-ajan asukkaiden palveluita. Kaupunki on esimerkiksi muuttanut rakennusjärjestystä siten, että vapaa-ajan asunnon voi mahdollisimman joustavasti muuttaa vakituiseksi asunnoksi. Myös etätyömahdollisuuksia on kehitetty ja kehitetään edelleen.

Katso lisää kaupunginjohtaja Janne Laineen haastatteluvideolta. Haastattelijana Laiturilla-hankkeen hankekoordinaattori Panu Litmanen.

Laiturilla-foorumi

Haastattelu on osa Laiturilla-foorumia, joka toteutetaan tänä keväänä poikkeuksellisesti verkossa.

Laiturilla-foorumi löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta https://laiturilla.fi/foorumi.

Teemana foorumissa tänä keväänä on vapaa-ajan asuminen ja elinvoima. Foorumin aineistot sisältävät teemaa käsitteleviä videoita ja äänellä varustettuja Powerpoint-esityksiä. Mukana on myös eteläsavolaisten kaupungin- ja kunnanjohtajien ajatuksia vapaa-ajan asumisesta ja sen merkityksestä kuntien elinvoimalle.

Verkossa voit myös kommentoida esityksiä ja materiaaleja sekä esittää kysymyksiä tai aloittaa oman keskustelun aiheesta. Kommentointimahdollisuus on avoinna 6.6.–6.7.2020.

Laiturilla 2 -hanke, viralliselta nimeltään Etelä-Savo monipaikkaisen asumisen edelläkävijäksi 2019–2021 -hanke, tekee työtä vapaa-ajan asumisen kehittämiseksi Etelä-Savossa, koska mökkeily on merkittävä voimavara maakunnassamme.

.