Hyppää sisältöön

Latujen ja ulkojäiden kunnossapidon seurantajärjestelmä käyttöön

Savonlinnan kaupunki on ottanut käyttöön latuverkoston ja ulkojäiden kunnossapidon seurantajärjestelmän. Järjestelmässä on nähtävillä latuverkostot ja ulkojäät Savonlinnan, Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan alueella sekä niiden kunto. Tiedot päivittyvät järjestelmään kunnossapidon yhteydessä.

Savonlinnan alueella on hoidettua latuverkostoa yhteensä noin 180 kilometriä, joista valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Alueen latujen kunnossapidosta huolehtivat kaupungin lisäksi Tanhuvaaran urheiluopisto, Olavin Retkeilijät ry sekä Kievarinkierros Latu- ja Retkeily-yhdistys ry. Näiden toimijoiden ylläpitämien latujen kuntoa voi seurata uudesta järjestelmästä.

Käyttöönotetussa kunnossapidon seurantajärjestelmästä on mahdollista nähdä latujen kunto, milloin latu on viimeksi huollettu sekä ladun vaativuustaso, profiili ja pituus. Ladun kunto- ja vaativuustasot on merkitty värikoodein ja sanallisesti.

Järjestelmästä on mahdollista lähettää palautetta ylläpitäjille sekä palautetta esimerkiksi ladun roskaisuudesta, joka näkyy kaikille järjestelmän käyttäjille. Latuverkostokartalle on merkitty myös ladun varsilla olevat laavut sekä mahdolliset muut huomioitavat asiat, kuten esimerkiksi ladun lähettyvillä tehtävät metsätyöt.

Ulkojäiden sijainnit on merkitty kartalle ja myös niiden jäädytys- ja huoltotilannetta voi seurata järjestelmästä. Myös palautteen antaminen ulkojäistä on mahdollista. Ulkojäitä hoitaa kaupungin lisäksi eri toimijat ostopalveluna.

Seurantajärjestelmästä puuttuu vielä tietoja joidenkin luistelualueiden sekä latujen osalta.
– Puuttuvia tietoja lisätään ja täydennetään tämän ja ensi viikon aikana. Esimerkiksi Savonrannan laduista ei näy vielä oikeaa tietoa, koska latuja ei olla ehditty vielä lisäämään järjestelmään, kertoo vapaa-aikapäällikkö Simo Räty.

Kunnossapidon seurantajärjestelmään pääsee tästä linkistä: https://savonlinna.sometec.fi/
Etusivulta voi valita erikseen ladut tai ulkojäät, tai kartan, jolloin näkee kaikki samalla kartalla.
Linkit on lisätty myös Savonlinnan kaupungin verkkosivuille.