Hyppää sisältöön

Maksuton talousneuvola Savonlinnassa Ohjaamolla ja pääkirjastolla

Talousneuvolassa pääsee juttelemaan talouteen liittyvistä asioista anonyymisti ja ilman ajanvarausta. Talousneuvola jalkautuu loka-marraskuussa Savonlinnan Seudun Ohjaamolle ja Savonlinnan kaupunginkirjastolle. Talousneuvolaan voi kuka tahansa tulla keskustelemaan talouteen liittyvistä asioista. Jos jokin asia hiertää talousasioissa tai haluaa saada neuvoja taloudenhallintaan, niin talousneuvolasta saa apua.

Talousneuvola Savonlinnassa:

  • tiistaina 5.10. klo 12-15 (Ohjaamo)
  • maanantaina 18.10. klo 12-15 (pääkirjasto Joeli)
  • torstaina 4.11. klo 12-15 (Ohjaamo)
  • maanantaina 15.11. klo 12-15 (pääkirjasto Joeli)

Talousneuvola toteutetaan Savonlinnassa neljänä eri ajankohtana, joista kaksi on suunnattu nuorille ja kaksi aikuisväestölle. Nuorille suunnattu Talousneuvola toteutetaan Savonlinnan seudun Ohjaamon tiloissa Sääminkitalolla ja aikuisväestölle suunnattu Talousneuvola Savonlinnan pääkirjasto Joelissa. Saatujen kokemusten perusteella arvioidaan Talousneuvolan toimintaa Savonlinnassa ja mahdollista jatkoa kevätkaudella.

Talousneuvolasta saa apua talouden haasteisiin ja monen eri alan asiantuntijan neuvot ja ohjeet yhdellä käynnillä, ilman ajanvarausta. Paikalla neuvoja antavat talous- ja velkaneuvoja, ulosoton asiantuntija, Kelan palveluasiantuntija, sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja sekä Ohjaamotyöntekijä tai diakoniatyöntekijä. Talousneuvolan palvelu on maksutonta.

Talousneuvola on osa Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan yhteistä Ennakoivan talousneuvonnan hanketta, jonka oikeusministeriö on asettanut. Hankkeen tärkeimpinä tavoitteina ovat kansalaisten taloudenhallinnan ja talousosaamisen parantaminen sekä tietoisuuden levittäminen.