Hyppää sisältöön

Omat Hoodit haastaa nuoret kertomaan kuulumisistaan

Seutukaupungit käynnistivät vuoden mittaisen Omat Hoodit -kampanjan, joka tarjoaa äänen kahdenkymmenenneljän seutukaupungin nuorille. Omat Hoodit haastaa nuoria kertomaan kuulumisistaan, ajatuksistaan ja esittelemään kotikaupunkinsa parhaita puolia.

Seutukaupunkiverkoston Joustavat koulutusmallit -hanke sekä Kansainväliset rekrytoinnit -hanke haastaa ensimmäiseksi nuoret kertomaan kuulumisistaan tänä erikoisena aikana ja siitä, mitä he aikovat tehdä ensimmäiseksi kotikaupungissaan, kun sosiaaliset rajoitukset ovat ohitse. Haastekisaan voivat osallistua 10–22-vuotiaat kampanjan kaupun-geissa asuvat nuoret videolla, kuvalla, piirustuksella tai tekstillä. Osallistumisaikaa haastee-seen on 31.5. saakka.

– Haastamme nuoret kertomaan kuulumisistaan, arjen iloista ja haaveista, jotka liittyvät lähitulevaan. Omat Hoodit -kampanjalla kannustetaan nuoria kertomaan kotikaupungistaan myönteisiä tarinoita luovilla tavoilla, kertoo Tuire Pervilä Seutukaupunkien yhteisestä Jous-tavat koulutusmallit -verkostohankkeesta.

– Odotan innolla, millaisia tuotoksia nuorilta syntyy ja miltä elämä on maistunut etäkoulussa tai etätöissä. Onko kotikaupunki avautunut uusin silmin?”, jatkaa Anna-Kristiina Mikkonen Seutukaupunkien yhteisestä kampanjasta.

Koska nuorten äänen kuuleminen ja positiivinen asenne elämään on tärkeää, kannustaa myös Suomen suosituin YouTube-komediaryhmä Justimus Films nuoria tarttumaan Omat Hoodit -haasteeseen videollaan. Justimus toimii myös Omat Hoodit -kampanjan tuomaristossa.

– Nyt on hyvä hetki päästää mielikuvitus valloilleen, antaa luo-vuudelle tilaa ja kertoa omista fiiliksistään. Hienoa, että nuoria haastetaan tarkastelemaan arkeaan taiteen keinoin”, toteaa Justimuksen Sami Harmaala.

Palkintona sähköpotkulauta ja avustajan pesti uudessa Duo 2 -tv-sarjassa

Ensimmäiseen Omat Hoodit -haasteeseen osallistuneiden keskuudesta valitaan kesäkuussa kisan voittaja. Voittaja saa itselleen Segway Ninebot ES2 -sähköpotkulaudan ja pääsyn avustajaksi Justimuksen uuden Duo 2 -tv-sarjan kuvauksiin, jotka tapahtuvat elo-syyskuussa 2020.

Järjestäjät

Omat Hoodit -kampanjan toteutuksesta vastaavat Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamat Seutukaupunkiverkoston hankkeet Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa ja Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa. Hankkeiden ra-hoituksen koordinoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Omat Hoodit -kampanjassa ovat mukana: Alavus, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Kala-joki, Kauhajoki, Kauhava, Keuruu, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Loimaa, Parkano, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Sastamala, Savonlinna, Uusikaupunki, Valkeakoski, Var-kaus, Ylivieska

Lisätietoja

Omat Hoodit:
OmatHoodit.fi
https://www.facebook.com/OmatHoodit-105068557849866
https://www.instagram.com/omathoodit/

Justimus:
https://www.youtube.com/user/Justimusfilms
https://www.instagram.com/justimusfilms/
https://www.facebook.com/Justimusfilms/

DUO – YLE AREENA:
https://areena.yle.fi/1-4616699

Segway Ninebot:
http://dk-en.segway.com
https://www.youtube.com/watch?v=3F3LDBHWH7k