Hyppää sisältöön

Oy Esmarin Composites Ltd harkitsee Kiinteistö Oy Satelliittipuisto I:n pääomistajuutta

Savonlinnan kaupunki ja Oy Esmarin Composites Ltd ovat neuvotelleet loppusyksyn ja alkutalven aikana kaupunkienemmistöisen Kiinteistö Oy Satelliittipuisto I:n omistajuudesta. Oy Esmarin Composites Ltd:n tavoitteena on tulla Kiinteistö Oy Satelliittipuisto I:n pääomistajaksi. Yhtiö on ollut vuokralla tiloissa vuodesta 2006 lähtien.

Kiinteistön tiloja ja omistusta koskeva alustava neuvotteluratkaisu on saavutettu siten, että kaupunki myy omistusosuutensa 163 700 eurolla ja samalla kaupunki myöntää de minimis -tuen Oy Esmarin Composites Ltd:lle arvoltaan 85 000 euroa. Saavutettu neuvottelutulos astuu voimaan vasta kun kaupungin eri toimielimet ovat ne käsitelleet ja hyväksyneet sekä vaaditut eri päätökset ovat lainvoimaisia. Elinkeinojaosto käsittelee tämän asian kokouksessaan 2.2.2022 ja kaupunginhallitus 14.2.2022 kokouksessa. Toteutuessaan kauppa takaa Esmarinille vakaan omistuksen sekä pitkäjänteisen liiketoiminnan kehittämisen, jatkuvuuden ja kasvumahdollisuuden Savonlinnassa.

Esmarin on merkittävä työllistäjä Savonlinnan talousalueella, työllistäen vakituisesti yli 30 henkilöä. Yhtiön noin 1-1,5 miljoonan euron alueelliset alihankinnat työllistävät myös merkittävästi Savonlinnan alueen muita toimijoita.

– Yhtiö on kasvuhaluinen ja lanseeraa uuden, oman tuoteperheen markkinoille kevään 2022 aikana. Yhtiö laajentaa myös liiketoimintaa veneiden valmistukseen, vuosien tauon jälkeen. Uudet omat tuotteet, uudet liiketoiminta-alueet, sekä toimitilaratkaisu mahdollistavat yrityksen pitkäjänteisen kehittymisen ja kasvun Savonlinnassa, toteaa Oy Esmarin Composites Ltd toimitusjohtaja Jonne Tynkkynen.

– Savonlinnan kaupunginvaltuusto on linjannut talousarvioissaan jo useana vuotena tavoitteeksi konsernirakenteen keventämisen. Tämä neuvottelutulos auttaa omalta osaltaan siinä. Yrittäjä voi nyt keskittyä yrityksen pitkäjänteiseen kehittämiseen, kertoo vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen.

Oy Esmarin Composites Ltd on savonlinnalainen vuonna 1992 perustettu perheyritys. Yhtiö valmistaa laatusertifioituja komposiittiratkaisuja eri teollisuuden alojen tarpeisiin.

Päivitys 4.2.2022: Elinkeinojaosto käsittelee asian ylimääräisessä kokouksessa 10.2.2022.