Hyppää sisältöön

Riihisaari Blues on uusi musiikkifestivaali Savonlinnassa

Savonlinna saa syksyyn uuden musiikkitapahtuman, kun Riihisaaren museossa Olavinlinnan kansallismaisemassa järjestetään marraskuun toisena viikonloppuna ensimmäinen Riihisaari Blues -festivaali.

Ismo Haavisto museolaiva s/s Mikon ruumakonsertissa. Kuva: Nikke Kaartinen.

Riihisaari – Savonlinnan museo Olavinlinnan kansallismaisemassa toimii marraskuusta lähtien tunnelmallisena kotina uudelle musiikkifestivaalille. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä musiikkitapahtumassa kuullaan näyttävä kattaus bluesmusiikin mestareita. Konserttitilana toimii museon näyttelysali, jonka hengessä pyritään rentoon olohuonemaiseen klubitunnelmaan. Tapahtuman on määrä jatkua vuosittaisena musiikkitapahtumana, kotinaan Riihisaaren museo ja museon alue.

Ensimmäisen festivaalin ohjelma koostuu 12.–14.11. järjestettävistä blueskonserteista. Perjantain ja lauantain esiintyjäkaartiin kuuluvat kotimaisen bluesin merkkinimet Pepe ja Joel Ahlqvist, Ismo Haavisto Trio, Konstantin Kovalev sekä amerikkalainen bluesmuusikko RJ Mischo & His Red Hot Blues Band. Viikonloppu huipentuu sunnuntain lapsille ja lapsenmielisille suunnattuun bluesmusiikin päiväkonserttiin, josta vastaa duo Bluesmies Jönsson. Riihisaari Blues -tapahtuman liput ovat myynnissä Riihisaaren museolla.

Riihisaari Blues -festivaali täydentää ja monipuolistaa osaltaan Savonlinnan mielenkiintoista ympärivuotista tapahtumatarjontaa. Riihisaaren ja Olavinlinnan kansallismaiseman puitteet toimivat ympäri vuoden kiinnostavana tapahtumien järjestämispaikkana ja ihmisten kohtaamispaikkana.

– Ajatus museon omasta bluesfestivaalista syntyi reilu vuosi sitten, kun museomme järjesti bluesristeilyt omalla museoalus s/s Mikollamme, kertoo museonjohtaja Nikke Kaartinen Riihisaari Blues -tapahtuman taustoista. Laajan peruskorjauksen läpikäynyt ja kesäkuussa uudelleen avattu Riihisaaren museorakennus soveltuu vielä entistä paremmin erilaisten tapahtumien järjestämiseen. – On hienoa tarjota kävijöille mahdollisimman monipuolista ja laadukasta sisältöä näyttelyiden ja erikokoisten tapahtumien kautta. Pyrimme siihen, että jatkossa kävijöillä on vielä useampia syitä tulla Riihisaareen ympäri vuoden. Ja juurimusiikki sopii juurevan Riihisaaremme miljööseen mitä parhaiten!

Tapahtuman suunnittelusta ovat vastanneet bluesmuusikko Ismo Haavisto ja museonjohtaja Nikke Kaartinen. Visuaalisesta ilmeestä vastaa Jani Mahkonen, ja ruoka- ja juomatarjoilusta Kulttuurihanat. Tapahtuman järjestää Riihisaari – Savonlinnan museo, ja se on saanut Savonlinnan kaupungin vuoden 2021 tapahtumiin tarkoitettua tapahtumatukea.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Riihisaaressa. Lippuvaraukset ja tiedustelut: Riihisaari – Savonlinnan museo, asiakaspalvelu sähköpostitse: riihisaari@savonlinna.fi ja puhelimitse 044 417 4466.

Tapahtuman järjestää Riihisaari – Savonlinnan museo.

RIIHISAARI BLUES 12.-14.11.2021

Ohjelma

Riihisaari Blues – Perjantai:
Pe 12.11. klo 19
Pepe & Joel Ahlqvist
Ismo Haavisto Trio
Liput: 30 euroa

Riihisaari Blues – Lauantai:
La 13.11. klo 19
Konstantin Kovalev
RJ Mischo (USA) & His Red Hot Blues Band
Liput: 30 euroa

Riihisaari Blues – Sunnuntai:
Su 14.11. klo 14
Bluesmies Jönsson -duo – Blueskonsertti lapsille
Liput: 10 euroa

Riihisaari Blues -tapahtuman ohjelma ja lisätietoja tapahtumasivuilta.