Hyppää sisältöön

Saimaamme-muistomerkki suunnitteilla Savonlinnan satamaan

Kuvanveistäjä Kari Cavén on suunnitellut Saimaamme-muistomerkin Savonlinnan satamaan. Muistomerkki kunnioittaa Saimaalla kautta aikojen laivoilla, uitoissa ja väylillä tehtyä työtä. Muistomerkki on näyttävä Saimaan symboli, joka kuvaa koko Saimaan vesistöä, sen muotoa, olemusta, kokoa ja yhtenäisyyttä. Teos on suunniteltu valmistettavaksi taiteilijan ohjauksessa opiskelijatyönä Ammattiopisto SAMIedussa Savonlinnassa.

Saimaamme-teos rahoittamiseksi on avattu keräystili. Voit vaikuttaa muistomerkin toteutumiseen osallistumalla keräykseen Pyhän Olavin Kilta ry:n tiedotteen ohjeiden mukaisesti.

Tiedote 8.2.2019

Savonlinnan ”Saimaamme” muistomerkistä koko Saimaan symboli.

Savonlinnan satamaan suunniteltu Saimaan laivatyön muistomerkki on saanut nimen ja muodon. Kuvanveistäjä Kari Cavénin ”Saimaamme”-teos on suuri, tyylitelty Saimaan (Vuoksen) vesistön kartta, kimaltavaa terästä, jossa on sininen reunanauha. Teoksen koko on n. 0,25 m x 5 m x 10 m. Kari Cavén sai vuonna 2014 Pro Finlandia-mitalin ja viime vuonna Suomen Taideyhdistyksen elämäntyöpalkinnon.

Teos kunnioittaa Saimaalla kautta aikojen laivoilla, uitoissa ja väylillä tehtyä työtä ja kuvaa samalla koko Saimaan vesistöä, sen muotoa, olemusta, kokoa ja yhtenäisyyttä. ”Saimaamme” herättää ajatuksia monella tasolla ja sen toivotaan nousevan koko Saimaan symboliksi. ”Saimaamme”- teoksen rahoittamiseksi Kari Cavén on tehnyt myös kaksi sarjaa pienoisveistoksia.

Teos on suunniteltu valmistettavaksi taiteilijan ohjauksessa opiskelijatyönä Ammattiopisto SAMIedussa Savonlinnassa.

”Saimaamme”-teos toteutetaan, kun riittävä rahoitus saadaan koottua. Muistomerkin rahoittamiseksi on avattu keräystili ”Saimaan laivatyön muistomerkkitili” FI02 5651 1320 2492 60, jonne toivotaan lahjoituksia.

Muistomerkkitoimikunnan muodostavat Pyhän Olavin Kilta ry, Saimaan Purjehdusmuseoyhdistys ry, Savonlinnan kaupunki ja Suomen Höyrypursiseura ry. Taiteellisena asiantuntijana on TAM Riitta Moisander.

Rahankeräyslupa RA/2018/689, 30.7.2018

Lisätietoja:
Timo Auvinen, Pyhän Olavin Kilta ry, Linnankatu 18 A 1, 57130 Savonlinna
050 541 6947 pyhanolavinkilta@gmail.com

Fb: @Saimaamme

Kuvat:
Havainnekuva Saimaamme teoksesta Savonlinnassa. (kuva Itä-Savo, Timo Seppäläinen, Jussi Koponen)
Kari Cavén (kuvaaja Nalle Ritvola)
Saimaamme mallikuva