Savonlinna-tietoa

Savonlinna-tietoa

Savonlinna on kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä. Kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet hyvään elämään, jossa korostuvat viihtyisä asuinympäristö, hyvät palvelut, monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja kehittyvä elinkeinorakenne. Vilkas matkailu, yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain, sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Savonlinna tunnetaan kansainvälisesti erityisesti keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja siellä järjestettävistä Savonlinnan Oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta järviluonnosta.

Kaupunginjohtajan tervehdys

Kaupunginjohtajan tervehdys

Tervetuloa Savonlinnaan! Savonlinna on vireä Saimaan aluekeskuskaupunki. Hyvät palvelut ja monipuolinen kulttuuritarjonta sekä kaunis luonto ja järvikaupunkimiljöö houkuttelevat vieraita kaikkialta maailmasta.

 
Yleistietoa Savonlinnasta

Yleistietoa Savonlinnasta

Savonlinna sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa keskellä Saimaata. Tunnelmallisessa ja kauniissa saaristokaupungissamme asuu noin 35 000 asukasta. Kaupungin pinta-alasta jopa noin 40% on vettä.

 
Kaupungin strategia

Kaupungin strategia

Savonlinnan visio on olla kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä. Neljä strategista painopistealuetta ovat: Elinvoimainen kaupunki, Hyvinvoiva kuntalainen, Asukaslähtöinen ja palveleva hallinto sekä Hyvinvoiva henkilöstö.

 
Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeilla lisätään kaupungin elinvoimaisuutta. Siihen pyritään parantamalla yritysten toimintaedellytyksiä sekä asukkaiden ja matkailijoiden viihtyisyyttä.

 

 

Savonlinnan lomaseutu kesällä -video


Mikäli Savonlinnan lomaseutu kesällä -videoupotus ei näy, löydät videon YouTubesta