Hyppää sisältöön

Savonlinnan ja Mikkelin kaupunginhallitusten puheenjohtajat tukevat kaupunginjohtajien yhteistä esitystä

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen tiedottivat tänään yhteisestä neuvotteluesityksestä liittyen lausunnon antamiseen maakuntaratkaisussa. Sekä Savonlinnan että Mikkelin kaupunkien hallitusten puheenjohtajat pitävät neuvotteluratkaisun löytämistä tärkeänä kaupunkien elinvoimaisuuden turvaamiseksi ja kehittämiseksi.

– Kaupunginjohtajien esittämällä ratkaisulla pystytään turvaamaan sekä Savonlinnan että Mikkelin keskussairaaloiden toiminta päivystyssairaalana tulevaisuudessa. Ratkaisuesitys on tärkeä kaupunkimme elinvoimaan, EU-rahoitukseen ja koulutukseen liittyvien toimintojen turvaamiseksi. Maakuntavaihdoksessa ne voisivat vaarantua, Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikka kertoo.

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälän mukaan Mikkelillä on vahva tahto jatkaa neuvotteluita ja löytää hyvä ratkaisu molemmille kaupungeille.

– Ymmärrämme Savonlinnan huolen ja haluamme tehdä yhteistyötä Savonlinnan elinvoimaisuuden tukemiseksi. Toimivan sote-ratkaisun löytäminen on tärkeää koko Etelä-Savon elinvoimaisuuden varmistamiseksi, kehittämiseksi ja kasvattamiseksi, Seppälä sanoo.

– Yhteinen neuvotteluesitys ja yhteistyössä sopiminen mahdollistavat syvän ja luotettavan yhteistyön rakentamisen Savonlinnan ja Mikkelin välille, Torikka lisää.

Lue kaupunginjohtajien neuvotteluehdotuksesta tästä.