Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupungin kannanotto: Reitille Savonlinna-Parikkala junaliikenteeseen lisävaunu

Savonlinna-Parikkala yhteysvälillä on voimassa VR:n ja Liikenne- ja viestintäministeriön välinen ostoliikennesopimus vuosiksi 2022-2030. Henkilöjunaliikenteen osalta Savonlinna-Parikkala välinen kiskobussiliikenne kuuluu tähän sopimukseen. Arkipäivisin ajetaan kuusi kiskobussivuoroa molempiin suuntiin ja viikonloppuisin viisi vuoroa.

Reittiä liikennöidään Dm12 -kiskobusseilla, joissa on 62 istumapaikkaa ja seisomapaikat. Kapasiteettia arvioidessa on linjattu, että reittiä liikennöidään vähintään yhden kiskobussiyksikön junakokoonpanolla. Lisäksi on linjattu, että kalusto allokoidaan kiskobussireiteille kysyntäperusteisesti. Junaliikenteen tämän hetkinen kapasiteetti on jäänyt pieneksi kasvaneesta matkustajamäärästä johtuen.

Savonlinnan kaupunki esittää, että ostoliikennesopimuksen päivittämisen yhteydessä VR ja Liikenne- ja viestintäministeriö arvioivat reittivälin kasvaneen palvelutarpeen ja lisäävät toisen Dm12 -kiskobussiyksikön reittivälille Savonlinna-Parikkala.

Kannanotto on lähetetty Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustajille, Liikenne- ja viestintäministeriöön ja VR:lle. Kaupunginhallitus päätti kannanotosta kokouksessaan maanantaina 16.10.2023 §303.

Kannanotto (pdf)