Hyppää sisältöön

Savonlinnan lasten ja nuorten chat-palvelu laajentui – keskusteluapua antavat nyt myös kaupungin lapsi- ja nuorisotyön asiantuntijat

Onks tää normaalia? -chatissä lapsi tai nuori voi keskustella nimettömänä omista huolistaan luotettavan aikuisen kanssa. Palvelussa päivystää entiseen tapaan lasten ja nuorten palveluluukun terveydenhoitaja maanantaista perjantaihin klo 8-15. Nyt chat-palvelu on käytettävissä myös maanantaista torstaihin klo 15-17 välillä, jolloin koulutettu kaupungin työntekijä vastaa lasten ja nuorten kysymyksiin.

– Lapsi ja nuori kohtaa elämässään monenlaisia asioita ja aina ei tiedä, mikä on normaalia ja mikä ei. Pienestäkin asiasta voi kasvaa lapsen ja nuoren mielessä iso huoli, joka häiritsee koulunkäyntiä ja muuta elämää. Chat on matalan kynnyksen palvelu, jossa on helppo purkaa mieltään, kertoo koulukuraattori Niina Pietikäinen.

Chattailun lisäksi nettipalvelussa lapsi ja nuori voi testata omaa huolta ja saada siihen uusia näkökulmia. Hän voi myös jättää Sosterin lasten ja nuorten palveluluukkuun yhteydenottopyynnön.

Onks tää normaalia! -chat: https://normaali.fi/sosterichat/ ja -huolitesti: https://normaali.fi.