Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveyskeskusten ja -asemien aukioloaikoja yhtenäistetään marraskuussa

Etelä-Savon hyvinvointialueella on kolme sosiaali- ja terveyskeskusta (Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa) sekä 15 sosiaali- ja terveysasemaa. Näiden yksiköiden aukioloaikoja yhtenäistetään 1.11.2023 alkaen.

Marraskuun alussa voimaan astuvat muutokset koskevat ainoastaan yksiköiden julkisia aukioloaikoja. Ajanvarauksellista vastaanottotoimintaa voidaan yksiköissä järjestää muulloinkin kuin julkisina aukioloaikoina. Puhelinasioinnin aukioloajat säilyvät ennallaan.

– Muutoksessa on kyse toimintatapojen selkeytyksestä ja käytettävissä olevan sekä tarvetta vastaavan palvelun turvaamisesta kaikilla sote-asemilla, sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtajan viransijainen Anna-Sofia Simula toteaa.

Ennen sote-keskuksiin tai -asemille hakeutumista on aina hyvä asioida Terveysneuvon puhelinpalvelussa tai chatissa. Näin välttyy turhalta odottamiselta paikan päällä ja henkilökunnankin toiminta tehostuu.

– Haluamme kohdentaa ammattilaistemme työtä aidosti asiakas- ja potilastyöhön, Simula painottaa.

Varsinkin sote-asemat ovat tiloiltaan ja toimintatavoiltaan erilaisia ja kaikilla ei ole välttämättä henkilökuntaa ottamassa vastaan asiointipisteen omaisesti. Simulan mukaan aukioloaikana ammattilainen on kuitenkin tavalla tai toisella tavoitettavissa.

– Asiointipisteen ammattilainen voi olla hetkellisesti esimerkiksi avustamassa toista työntekijää lyhytkestoisessa toimenpiteessä.

Aukioloajat 1.11. alkaen:

Sote-keskus: Savonlinna

Avoinna: ma–pe klo 8–15
Terveysneuvon puhelin: 015 5277 112

Sote-asemat:

Kerimäki

Avoinna: ma–pe klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina
Terveysneuvon puhelin: 015 5277 112

Punkaharju, Savonranta

Avoinna: ma–to klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina
Terveysneuvon puhelin: 015 5277 112

Asiointi ennen sosiaali- ja terveyskeskukseen tai -asemalle hakeutumista:

Kaikkien Etelä-Savon hyvinvointialueen sote-yksiköiden yhteystiedot:
https://etelasavonha.fi/sosiaali-ja-terveyskeskusten-ja-asemien-aukioloaikoja-yhtenaistetaan-marraskuussa/