Hyppää sisältöön

Tuomo Kukkosen 20-vuotisjuhlanäyttely Riihisaareen

Kuvataiteilija Tuomo Kukkonen.

Kuvataiteilija Tuomo Kukkosen 20-vuotisen taiteilijauran juhlavuoden päätösnäyttely RÄÄPPIJÄISET nähdään Savonlinnan museossa Riihisaaressa 25.12.2022–19.2.2023.

Tuomo Kukkosen maalaukset ovat luontosuhteen kuvausta. Hän tarkkailee teoksissaan maan ja taivaan tapahtumia, puita ja metsiä sekä muuttuvaa maaseutua. Vuosien ajan käsittelyssä olleet teemat ovat edenneet niukkaeleisempään ja abstraktimpaan suuntaan. Mukana on myös aavistus taiteilijan oman elämänkaarentarkkailua. Teosten tunnelmissa on kaipausta ja nostalgiaa sekä hiljaisuutta ja rauhaa.

Tuomo Kukkonen maalaa akryyliväreillä. Viimeiset kymmenen vuotta hän on käyttänyt maalauspohjana pääasiassa akryylilevyä. Teokset syntyvät levyn takapuolelle. Maalaukset valmistuvat siis tavallaan käänteisessä järjestyksessä.

Tuomo Kukkonen (s. 1958) asuu ja työskentelee Sulkavalla, Etelä-Savossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta vuonna 2001. Kaksikymmentävuotisen taiteilijauransa aikana hän pitänyt yli 30 yksityisnäyttelyä ja noin 70 yhteis- ja ryhmänäyttelyä, joista kymmenen ulkomailla mm. Saksassa ja Tšekissä.

Taiteilijajuhlavuoden aiemmat näyttelyt olivat helmikuussa Pietarsaaren museon Tupakkamakasiinissa ja heinäkuussa Savonlinnan entisessä kirjastossa Nälkälinnanmäellä.

Kukkonen on ollut aktiivinen alueensa kuvataideyhdistyksessä Ars Novassa. Hän on myös Taidemaalariliiton ja Kuvaston jäsen. Tuomo Kukkonen toimi kuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2009–2011 Etelä-Savon taidetoimikunnassa. Vuosina 2003–2018 hänellä oli kesägalleria Taidekammari Savonlinnassa.

Riihisaaren RÄÄPPIJÄISET-näyttelyn teokset ovat vuosilta 2021–2022 eli taiteilijan viimeisintä tuotantoa.

RÄÄPPIJÄISET, 25.12.2022-19.2.2023, Riihisaari – Savonlinnan museo.