Pyhän Olavin päivä

Pyhän Olavin päivä 29.7.

Pyhän Olavin päivä

Savonlinnan kaupungin syntymäpäivää vietetään sunnuntaina 29.7. monipuolisen ohjelman merkeissä, aamusta keskiyöhön saakka. Juhlapäivä huipentuu keskiyön ilotulitukseen.

Tänä vuonna Savonlinna viettää 379. syntymäpäiväjuhlaa, joka alkaa kaupunginjohtaja Janne Laineen juhlan avauksella aamupäivällä Ravintola Waahdon terassilla. Kaupunki on täynnä monipuolista ohjelmaa iltamyöhään. Kauppatorin tapahtumalavalla tapahtuu, kulttuurikaupungissa on taidetta ja historiaa, teatteria, lapsiperheille ohjelmaa ja runsaasti musiikkia.

Katso ohjelma (muutokset mahdollisia)

Ohjelma 2018

Pyhän Olavin päivän paikallisliikenne

Pietari Brahe perusti Savonlinnan kaupungin vuonna 1639. Kaupungin perustamista juhlitaan joka vuosi Pyhän Olavin päivänä 29.7. Kaupunginhallitus suosittelee yleistä liputusta Pyhän Olavin päivänä Savonlinnassa.

Savonlinnalla on merkittävät ja pitkälle kantavat historian juuret. Se kuuluu Suomen viidentoista vanhimman kaupungin joukkoon ja on Itä-Suomen vanhin kaupunki. Kaupungissa sijaitsee Suomen vanhin katu, Linnankatu, joka on aikoinaan kulkenut Olavinlinnasta Hämeenlinnaan. Linnankatua kutsuttiin silloin ratsastustieksi tai Suureksi Savon tieksi. Olavinlinna puolestaan on maailman pohjoisin keskiaikainen toiminnassa oleva linna. Vahvan matkailuhistoriansa ansiosta Savonlinna on Suomen matkailun vanhinta aluetta.

Seuraa meitä Facebookissa: pyhanolavinpaiva, #pyhanolavinpaiva

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi ja Savonmaa-lehti.

Muutokset mahdollisia. Säävaraus.

Lisätietoja

Kosonen Elina, kulttuurituottaja
  • Sivistystoimiala / Kulttuuritoimi
  • Sivistystoimiala / Pääkirjasto henkilökunta
Puh. 044 417 5444
Osoite: Asemantie 5, 57100 Savonlinna
Sähköposti: