Pyhän Olavin päivä

Pyhän Olavin päivä 29.7.

Savonlinnan kaupungin 380. syntymäpäivää juhlitaan monipuolisella ohjelmalla aamusta keskiyön ilotulitukseen saakka.

Juhlapäivän avaa Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen Pyhän Olavin päivän ja Oopperajuhlien yhteisessä avauksessa Ravintola Waahdon terassilla. Ohjelmaa järjestetään eri puolilla kaupunkia. Keskuspaikkana on Savonlinnan kauppatori tapahtumalavoineen.

Musiikkipitoisen ohjelman lisäksi lavalla esitellään mm. Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hanketta, nähdään ilma-akrobatiaa, osallistutaan MC Sampan räppipajaan ja ihastutaan insinööriin. Illan pääesiintyjä on J.Karjalainen. Historiaan ja perinteisiin pääsee tutustumaan Pässinpeijaisissa Riihisaaressa. Samalla kannattaa käydä museossa ja Olavinlinnassa. Mukavaa ohjelmaa on tarjolla myös lapsiperheille.

Yhdessä kuosissa -työpaja järjestetään Malmirannan pysäköintialueella klo 11-18. Työpaja on kaikille avoin ja maksuton. Työpajan tuotoksena saadaan Savonlinnalle oma painokuosi.

380-vuotiaalle Savonlinnalle voi kuka vain käydä esittämässä onnittelunsa. Onnitteluesitys voi olla puhe, runo, musiikkiesitys tai tanssi, kestoltaan enintään 5 minuuttia. Onnitteluesitykset ovat kauppatorin lavalla muun ohjelman tauoilla klo 15-18.30 välillä. Ilmoittaudu mukaan 21.7. mennessä

Pyhän Olavin päivä

Pyhän Olavin päivän ohjelma 2019 (muutokset mahdollisia)

Pyhän Olavin päivän paikallisliikenteen lisävuorot

 

Pietari Brahe perusti Savonlinnan kaupungin vuonna 1639. Kaupungin perustamista juhlitaan joka vuosi Pyhän Olavin päivänä 29.7. Kaupunginhallitus suosittelee yleistä liputusta Pyhän Olavin päivänä Savonlinnassa.

Savonlinnalla on merkittävät ja pitkälle kantavat historian juuret. Se kuuluu Suomen viidentoista vanhimman kaupungin joukkoon ja on Itä-Suomen vanhin kaupunki. Kaupungissa sijaitsee Suomen vanhin katu, Linnankatu, joka on aikoinaan kulkenut Olavinlinnasta Hämeenlinnaan. Linnankatua kutsuttiin silloin ratsastustieksi tai Suureksi Savon tieksi. Olavinlinna puolestaan on maailman pohjoisin keskiaikainen toiminnassa oleva linna. Vahvan matkailuhistoriansa ansiosta Savonlinna on Suomen matkailun vanhinta aluetta.

Seuraa meitä Facebookissa: pyhanolavinpaiva, #pyhanolavinpaiva

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi ja Savonmaa-lehti.

Muutokset mahdollisia. Säävaraus.

Lisätietoja

Kosonen Elina, kulttuurituottaja
  • Sivistystoimiala / Kulttuuritoimi
  • Sivistystoimiala / Pääkirjasto henkilökunta
Puh. 044 417 5444
Osoite: Asemantie 5, 57100 Savonlinna
Sähköposti: