Nuoret

Nuorten Savonlinna

Nuorisotoimi toteutetaan kaupungin omana palveluna ja ostopalveluna Setlementti Linnalan Nuoret ry:ltä. Savonlinnan kaupungin palveluihin kuuluu myös nuorisoverstas ja etsivä nuorisotyö.

Nuorisotoiminnan tehtävänä on tukea nuorten kasvua aikuisiksi. Nuorisotyössä kannustetaan nuoria päihteettömyyteen ja tehdään ennaltaehkäisevää nuorisotyötä yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa.

 

Setlementti Linnalan Nuoret

 

Kesäleirien ilmoittautumiset alkavat

Savonlinnan kaupungin nuorisotoimen järjestämä kesäleiri.
Kesäleiri on tarkoitettu 7-12 –vuotiaille lapsille. Leirillä puuhastellaan pääsääntöisesti ryhmissä, ja kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Olemme paljon ulkona, joten mukaan tarvitsee reipasta mieltä ja hyvät varusteet. Ohjelma toteutetaan kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen yhteistyönä.
Leiri järjestetään Kerimäen Pääkannassa, jossa myös yövytään. Mukaan mahtuu 30 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjelma koostuu erilaisista ryhmätoiminnoista: liikkumisesta, kädentaidoista ja musiikista. Leirin aikana lämmitetään myös sauna, ja siellä on mahdollisuus käydä uimassa.
Jokaisella lapsella on leirillä oma vastuuohjaaja, joka on Pääkannassa paikalla koko leirin keston ajan. Leirimaksu 80€/ lapsi sisältää leiriohjelman, ruoat, leirivakuutuksen sekä majoituksen.
Leirille ilmoittaudutaan alla olevan linkin kautta. Tiedät, että lapsesi on mahtunut leirille, ja leiri-ilmoittautuminen onnistunut, kun saat sähköpostiisi vahvistusviestin ilmoittautumisesta. Leirillä majoitutaan kahdeksan hengen huoneissa, ja jokainen lapsi saa toivoa itselleen huonekaveria, jonka kanssa ainakin haluaa samaan huoneeseen.

Ilmoittautumisen jälkeen, ennen leirin alkua, saatte postitse leirikirjeen, jossa on tärkeää tietoa leiristä, aikatauluista, tarvittavista varusteita yms. Lukekaa se huolella yhdessä.
Mikäli kysymyksiä herää voitte ottaa yhteyttä leirijohtajaan:
Inka Mustasilta p. 044 417 4280, inka.mustasilta (at) savonlinna.fi

Ilmoittaudu tästä 

https://link.webropolsurveys.com/EP/6AA8A2A7B067DE36

Nuoren Kaupunki -sivusto

Sivuston tarkoituksena on esittää nuoren silmin Savonlinnan kaupungin tarjoamat palvelut nuoren elämäntilanteen mukaan.

Nuoren Kaupunki toimii alueen nuorille palvelujen kokoajana ja se tarjoaa tietoa mm. työ- tai koulutuspaikan hakijoille, vastavalmistuneille, nuorille perheille, maahanmuuttajille, armeijasta vapautuville, paikkakunnan uusille asukkaille, vammaisille ja peruskoulun päättäneille.

Sivusto on toteutettu ESR-rahoitteisen Kanava - työvoimaa avoimille työmarkkinoille -projektin avulla.

Nuoren kaupunki löytyy osoitteesta www.innostin.fi/nuorenkaupunki

 

 

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kunnan tasolla toimiva ryhmä joka ajaa paikallisten nuorten etuja. Nuorisovaltuuston tehtävä on mm. edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia. Se toimii sivistyslautakunnan alaisena ja tuo nuorten näkökulmaa esille kaupungin asioiden valmisteluvaiheessa ja päätöksenteossa.

Lisätietoja nuorisovaltuuston valmistelutyöryhmän ja kaupungin puolesta antaa:
Jukka Hämäläinen, kehittämissuunnittelija, puh. 044 417 4999

Nuorisovaltuuston kokoonpano

 

 

Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma 2015-2018

Hyväksyminen Savonlinnan kaupungissa

Kaupunginhallitus, § 575, 07.12.2015
Kaupunginvaltuusto, § 128, 14.12.2015

Taustaa

Kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi kunnan tai kuntien toimintaa koskeva suunnitelma (Lastensuojelulaki 12 § 1.1.2008 ). Suunnitelma on uusi lakisääteinen väline ohjata, johtaa ja kehittää lasten ja nuorten hyvinvointityötä kunnassa. Ohjelman toteutumista arvioidaan kunnissa vähintään neljän vuoden välein.

Suunnitelman laadinta kunnissa

Lasten ja nuorten seudullinen hyvinvointiohjelma 2015 - 2018 laadittiin seudullisena ja kunnittain. Mukan olivat Enonkoski, Savonlinna ja Sulkava. Ohjelman laatimiseen on osallistunut seudun kuntien sivistystoimen, perusturvan ja teknisen toimen henkilöstöä.

Mukana laadintaprosessissa ovat olleet myös Itä-Savon Sairaanhoitopiiri Sosteri, Savonlinnan Työ- ja elinkeinotoimisto, Savonlinna - Säämingin seurakunta sekä nuorten asian yhteisöryhmä Neppari. Savonlinnan kaupungin lautakunnat ovat hyväksyneet ohjelman lain edellyttämällä tavalla. Lasten ja nuorten seudullinen hyvinvointiohjelma 2015 - 2018 on käsitelty kaupunginjohtajan johtoryhmässä 30. syyskuuta 2015.

Lasten ja nuorten seudullinen hyvinvointiohjelma 2015 - 2018

 

- Linkki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulle "Lapset, nuoret ja perheet"