Asukas

Palvelut asukkaille

Savonlinnassa on avaimet hyvään elämään: toimivat palvelut, lyhyet etäisyydet, välittävät ihmiset ja turvallinen asuinympäristö.

Vesihuolto

Savonlinnan Veden tehtävänä on puhtaan veden hankinta ja jakelu, sekä jätevesien puhdistus. Täältä löydät vesihuollon tiedotteet mm. vikatilanteissa sekä yhteystiedot.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Savonlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä eli Sosteri.

 

Tontit ja rakentaminen

Tontti ja talo järven rannalta? Savonlinnassa se unelma on mahdollista toteuttaa. Katso tarkemmat tiedot myytävänä olevista tonteista.

Jätehuolto

Tutustu jätehuollon järjestämiseen Savonlinnan seudulla. Lisää tietoa mm. jätteiden vastaanottopisteistä löydät Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n kotisivuilta.

 

Liikenne

Ilmoita huomaamasi sammunut katuvalo Ilmoitus sammuneesta katuvalosta -lomakkeella.

Paikallisliikenteen aikataulut sekä mm. tietoa liikenneturvallisuudesta löydät Kadut ja liikenne -osiosta

Kasvatus ja opetus

Päiväkodeista, kouluista ja perusopetuksen jälkeisestä koulutustarjonnasta löydät tietoa Kasvatus ja opetus -otsikon alta

 

Kirjastot

Savonlinnan kirjastoissa, erityisesti pääkirjasto Joelissa, on ohjelmaa ympäri vuoden. Ajankohtaiset tapahtumat ja aukioloajat löydät kirjaston sivuilta.

Riihisaari

Savonlinnan maakuntamuseo on myös Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden.

 

Pientalon tulvaturvallisuusopas

Etelä-Savon pelastuslaitos ja Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ovat laatineet yhteistyössä pientalon tulvaturvallisuusoppaan, jossa annetaan ohjeita mahdollisissa tulvatilanteissa. Oppaassa kerrotaan mitä tulisi huomioida ja miten toimia ennen tulvaa, tulvan aikana ja sen jälkeen. Opas on suunnattu pientalojen ja kiinteistöjen omistajille. Lue koko tiedote, Lataa opas