Asukas

Palvelut asukkaille

Savonlinnassa on avaimet hyvään elämään: toimivat palvelut, lyhyet etäisyydet, välittävät ihmiset ja turvallinen asuinympäristö. Huikeat maisemat, edullinen järvenranta-asuminen ja rantoja kiertävät kevyen liikenteen väylät tuovat arkeen idyllisen ja miellyttävän lisämausteen.

Lapsiryhmä

Kasvatus ja opetus

Savonlinnassa on kattava kasvatus- ja opetusverkosto. Yläkouluista löytyy myös LuMa-luokka sekä urheiluluokka. Savonlinnan lyseon lukiossa on myös urheilulinja ja Savonlinnan Taidelukiossa voi opiskella kuvataidetta ja musiikkia. Savonlinnassa koulutusta tarjoavat myös Savonlinnan aikuislukio, Tanhuvaaran urheiluopisto, Ammattiopisto SAMIedu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK.

 
Sosterin logo

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Savonlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri. Sosteri tarjoaa erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja ympäristöterveydenhuollon palveluja.

 
Kirjasto

Kirjastot

Savonlinnassa on neljä kirjastoa: Pääkirjasto Joeli, Kerimäen kirjasto, Punkaharjun kirjasto ja Savonrannan kirjasto. Lisäksi Savonlinnan alueella kulkee Kirjastoauto Käkriäinen palvelemassa asiakkaita viitenä päivänä viikossa. Kirjastoissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa ympäri vuoden. Ajankohtaiset tapahtumat ja aukioloajat löydät kirjaston sivuilta.

 
Riihisaari

Riihisaari

Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaaresta löydät myös Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus. Se tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle ja ympäri vuoden.

 
Rantalentopallo

Liikuntapalvelut

Savonlinnan kaupunki kehittää paikallisia liikuntamahdollisuuksia järjestämällä kuntalaisille liikuntamahdollisuuksia, tarjoamalla liikuntapaikkoja ja tukemalla liikuntaa ja terveyttä edistävää kansalaistoimintaa.

 
Autot ajavat kadulla

Paikallisliikenteen aikataulut

Alle 18-vuotiaat matkustavat Savonlinnassa ilmaiseksi arkisin klo 16 jälkeen sekä viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina ilman aikarajoitusta. Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustat veloituksetta ilman aikarajoitusta. Katso tästä aikataulut ja kaikki lipputuotteet.

 
Jätehuolto

Jätehuolto

Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy järjestää Savonlinnan alueella syntyvän jätteen käsittelyn. Yhtiön aluejätelaitos sijaitsee Nousialassa vanhan Kaakkolammen kaatopaikan läheisyydessä osoitteessa Nousialantie 11. Nousialan jäteaseman aukiolot ja tietoa jätteiden lajittelusta löydät Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n sivuilta.

 
Vesihuolto

Vesihuolto

Savonlinnan Veden tehtävänä on puhtaan veden hankinta ja jakelu, putkistojen rakentaminen ja ylläpito, jäte- ja sadevesien johtaminen, viemäriverkon ylläpito sekä jätevesien puhdistus. Savonlinnan Vesi tiedottaa ajankohtaisista asioistaan kotisivuilla.

 
syksyinen ilmasta kuvattu maisemakuva

Tontit ja rakentaminen

Historian saatossa Savonlinna on kasvanut usealle saarelle, joten Saimaan vedet ympäröivät sitä joka suunnalta. Meillä Saimaan sydämessä on tarjolla upeita loma- ja omakotitontteja niin itse kaupungissa, kun myös Punkaharjulla, Kerimäellä ja Savonrannalla. Lisäksi olemme helpottaneet vapaa-ajan asunnon muuttamista vakituiseksi asunnoksi!

 
Ihmisiä ruokailemassa

Ateriapalvelut

Ateriapalvelu voidaan järjestää eri tavoin asiakkaan avun tarpeesta ja asuinpaikasta riippuen. Asiakas voi käydä ruokailemassa lounasravintoloissa tai ateria voidaan kuljettaa kotiin. Kaikilla on mahdollisuus ruokailla lounasravintoloissamme: kaupungintalolla Äkkiväärän lounasravintolassa, Karpalon vanhainkodissa, Punkaharjun Helminauhassa, Savonrannan Päivärinteellä ja Musiikkiopistolla. Lounas on tarjolla arkipäivisin 11-13.