Hyppää sisältöön

Museopalvelut

Tietovarannon käyttötarkoitus: kokoelmatoiminnan ohjaus, valokuva- ja esinekokoelmatietojen hallinnointi, näyttelyiden ja tapahtumien järjestäminen, tietopalvelun hoitaminen, konservointitietojen rekisteröinti ja ylläpito, alueellisen vastuumuseon tehtävien hoitaminen; kulttuuriympäristötehtävien hoitaminen (arkeologia ja rakennettu kulttuuriympäristö).

Keskeiset tietoaineistot: kokoelmapolitiikat, valokuvien ja esineiden kokoelmatiedot, asiantuntijalausunnot, kuvatilaukset, selvityspyynnöt, selvitykset ja tutkimukset, konservointikertomukset, näyttelysopimukset, näyttelyihin ja tapahtumiin liittyvät aineistot; julisteet, esitteet, tiedotteet, kävijätilastot, suunnitelmat, rakennusinventointitiedot, luennot, esitelmät.

Keskeiset tietojärjestelmät: CollectionPro-kokoelmahallinta, valtakunnalliset museoviraston rekisteriportaalit, Esku.fi (Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta).

Hakutekijät, joilla tietoja voidaan hakea järjestelmästä: esim. päänumero, kuvaaja, kuvauspaikka, sisällönkuvaus, lisätiedot, kokoelma, esine ja erityisnimi. Haussa on käytettävissä suodatusehtoja. Lisäksi on myös pikahaku, jossa hakuvaihtoehtoja.

Lisätietoa kaupungin museopalveluista.
Tutustu myös Etelä-Savon kulttuuriperintötietokantaan ja Kulttuuriympäristön palveluikkunaan